< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a részegen, törött pohárral szurkáló férfival szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a részegen, törött pohárral szurkáló férfival szemben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

    6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

           

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a részegen, törött pohárral szurkáló férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nagyéri férfival szemben, aki egy helyi kocsmában törött pohárcsonkkal okozott sérüléseket.

 

A vádirat szerint vádlott tavaly március 29-én 5 órakor ült be az egyik helyi presszóba, ahol italozni kezdett. A presszóban való tartózkodása során beszélgetésbe elegyedett sértettel, kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. A közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában levő vádlott este 10 órakor kiment a presszó elé dohányozni, ahová magával vitt egy talpas üvegpoharat is. Nemsokkal ezután kilépett a sértett is, amikor is a vádlott minden előzmény és ok nélkül a falhoz lépett a kezében levő pohárral és azt összetörte. A pohár több darabra tört, azonban a vádlott kezében maradt az üvegpohár törött talpa, az abból kiálló csonkkal. Vádlott ezt követően egy hirtelen, irányított, fentről lefele irányuló mozdulattal, közepes erővel a sértett nyaka felé tett egy vágó mozdulatot. A gyors mozdulattól védekezni sem tudó sértett bal állkapocsától indulóan a nyakán mintegy 15 cm hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett. Sértett és a körülötte állók ráfogtak a vádlott kezére, megpróbálták földre nyomni, azonban a dulakodás során a vádlott több alkalommal a törött pohártalppal megpróbálta sértettet hason szúrni. Vádlott kezéből a jelen levők csak nehezen tudták kicsavarni a pohárcsonkot.

 

A helyszínen levők rendőrt hívtak, mialatt a vádlott elhagyta a helyszínt és mintegy 200 méterre onnan fogták el őt az időközben kiérkező rendőrök.

 

A nyak baloldalán elhelyezkedő kb. 15 cm hosszú, bőr alatti rétegbe terjedő vágott sérülés néhány centiméterrel haladt el a bőr alatt futó nyaki nagyerektől, a légutaktól és amennyiben a vágás ezeket éri, a ténylegesen okozottnál sokkal súlyosabb, halálos eredménnyel járó sérülés is bekövetkezhetett volna, amely a vádlotton kívül álló okból, véletlen miatt maradt el.

 

Sértett sérülése 8 napon túl gyógyult, tényleges gyógytartama kb. 2 hét.

 

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

 

Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

Szeged, 2018. február 26.

 

Dr. Kopasz Zsolt                                                                                                                         főügyész

 

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |