< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fontos bejelentést tett az Elmű az extrém hideg miatt

| Mobile | RSS

Fontos bejelentést tett az Elmű az extrém hideg miatt

2018. február 26. | hozzászólás | Közélet

Fontos bejelentést tett az Elmű az extrém hideg miatt

Keddtől vasárnapig felfüggeszti a kikapcsolásokat az Elmű /Fotó: MTI - Máthé Zoltán

Keddtől vasárnapig felfüggeszti a kikapcsolásokat az Elmű /Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az Elmű-Émász az extrém hideg idő miatt az Émász szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében – közölte a szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben, amelyet Boross Norbert kommunikációs igazgató jegyez, emlékeztettek: az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére. Azt írták: a rendkívül hideg időjárásra tekintettel – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – az Elmű-Émász önként vállalt kikapcsolási moratóriumot jelent be, kedd és vasárnap között elhalasztja a régóta fennálló számlatartozások miatti kikapcsolásokat. Tudatták: az önként vállalt kikapcsolás-felfüggesztés az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes, és az Émász szolgáltatási területére vonatkozik, tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére.

A moratórium azt jelenti: az Elmű-Émász nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást, azért, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok között minden ügyfelének biztosított legyen az energiaellátás. A kikapcsolási eljárás felfüggesztése minden olyan lakossági ügyfélre érvényes, akinek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel van szerződésese. Az önkéntes vállalás más energiakereskedőkkel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik – tették hozzá. Az E.ON Hungária Zrt. pénteken jelentette be, hogy az extrém hideg miatt hétfőtől vasárnapig felfüggeszti aszámlatartozások miatti kikapcsolásokat – írja az MTI.

forrás.hu

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |