< Böngészés > Főoldal / Konyhaművészet / Blog article: A szegedi fideszes képviselőnek több közös cége is volt a Botkát és Tollert vádoló, büntetőeljárás alatt lévő vállalkozóval

| Mobile | RSS

A szegedi fideszes képviselőnek több közös cége is volt a Botkát és Tollert vádoló, büntetőeljárás alatt lévő vállalkozóval

2018. február 27. | hozzászólás | Konyhaművészet

A szegedi fideszes képviselőnek több közös cége is volt a Botkát és Tollert vádoló, büntetőeljárás alatt lévő vállalkozóval

Csak remélhetjük Németh Szilárd hírhedt korrupcióellenes elkötelezettsége nem fog meginogni a fideszes országgyűlési képviselő, B. Nagy László ügye hallatán.

Több közös cége is volt Csongrád megye fideszes országgyűlési képviselőjének, B. Nagy Lászlónak és egy büntetőeljárás alatt álló vállalkozónak, Faragó Attilának – állítja a szeged.hu. A portál emlékeztet, Faragó Attila az, aki százmilliós kenőpénz elfogadásával vádolja Botka Lászlót és Toller Lászlót.

A szeged.hu állítása szerint a vállalkozó több ügyben is büntetőeljárás alatt állt és áll. „A jelenleg elsőrendű vádlottként bíróság előtt álló, több évet előzetesben töltött Faragó Attilának most, 2018-ban jutott hirtelen eszébe, hogy 2004-ben ő bizony személyesen vesztegette meg a szegedi és a pécsi polgármestert. Utóbbi tíz éve halott” – írja az oldal. A cikk szerint B. Nagy László abban a Pesti Ékszer nevű cégben volt vezető tisztségviselő, amelyben később megjelent az áfacsalás miatt bíróság elé állított Faragó Attila. A cég később offshore tulajdonba került.

B. Nagy a portál kérdésére egyébként azt mondta, tíz éve beszélt utoljára Faragó Attilával.

B. Nagy László szegedi fideszes képviselő

168 Óra is beszámolt arról, hogy Németh Szilárd bízik abban, hogy a hatóság teszi a dolgát és meg fogja állítani a brutális korrupciót, amelyet szerinte 2002 és 2010 között szokhattunk meg. Persze nem Tiborcz István és az egykor az érdekeltségébe tartozó cég, az Elios Innovatív Zrt. bűnszervezetben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó  költségvetési csalássorozat gyanújára, illetve az ügyben készült OLAF-jelentésre gondolt, hanem a kormányközeli Szeged Ma híre alapján felkapott propagandahírre reagált így.

A portál ugyanis néhány hete épp azzal kampányolt az országos politikai szerepvállalástól régen visszavonult Botka László ellen, hogy egy állítólagos tanúvallomás szerint a szegedi polgármester és Toller László összesen 250 millió forintot kért zsebbe azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlanüzletet Pécsen. A titokzatos tanú, aki egy német ingatlanbefektető cég magyarországi megbízottja – a vállalkozásról a szeged.hu részleteket is közöl –, azt állította, a milliárdos építési bizniszben a két szocialista politikus személyesen vette át a kenőpénzeket, a befektető magyar partnere pedig maga is reklámszatyorban hordta a pénzt nekik. A férfi persze az Echo Tv-nek is megerősítette mindazt, amit a bíróságon elmondott.

Azt csak remélhetjük Németh Szilárd hírhedt korrupcióellenes elkötelezettsége nem fog meginogni B. Nagy László ügye hallatán.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |