< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bíróság előtt az adóellenőröket vesztegető mórahalmi fagyizós

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bíróság előtt az adóellenőröket vesztegető mórahalmi fagyizós

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

 

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Bíróság előtt az adóellenőröket vesztegető mórahalmi fagyizós

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly nyáron a NAV adóellenőreit próbálta meg 1.000-1.000 euróval megvesztegetni.

A vádirat szerint 2017. július 8. napján próbafogyasztással ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettség teljesítését az egyik mórahalmi fagylaltozóban. A kormánytisztviselőként eljáró adóellenőrök a próbavásárlást követően elhagyták az üzletet, majd visszatértek, igazolták magukat és közölték, hogy az adóellenőrzés keretében kameramentést, illetőleg leltárellenőrzést végeznek. A vádlott kezdetben közreműködő volt, majd amikor az egyik adóellenőr megkezdte a kameramentést, akkor elment a helyszínről, fél óra múlva visszatért és ingerlékenyen közölte, hogy az adóhatóságnak nincs joga lementeni a kamera adatokat. Az ellenőrök közölték a vádlottal, hogy az információja nem helytálló és tovább folytatták a mentést. A vádlott először a kameramentést végző informatikust próbálta meg meggyőzni, hogy ne a pénztárt is rögzítő kamerát mentse le, majd a zsebét ütögetve ajánlatot tett neki, hogy mindezért pénzt is hajlandó lenne fizetni. Miután az informatikus elutasította az ajánlatot, a vádlott a másik adóellenőrhöz fordult és közölte vele, hogy hajlandó lenne 1.000-1.000 euró összeget fizetni azért, hogy ne a pénztárt rögzítő kameraanyagot másolják le. Az ellenőrök az ajánlatot visszautasították és lefolytatták a vizsgálatot.

A vádlott az adóellenőrzés keretében az adóellenőröknek, mint hivatalos személyeknek a működésükkel kapcsolatban ígért jogtalan előnnyel megpróbálta elérni, hogy a hivatalos személyek hivatali kötelességüket megszegjék.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

S z e g e d, 2018. február 27.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |