< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Csillagászat Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra))) astronomie Un réseau de téléphonie mobile est installé sur la lune

| Mobile | RSS

Csillagászat Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra))) astronomie Un réseau de téléphonie mobile est installé sur la lune

2018. február 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Csillagászat

Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra

A Nokiát választották, hogy kifejlessze a világűrben működő 4G-s hálózatot.

2019-re valósulhat meg a terv. Ezáltal lehetővé válik a nagy felbontású streaming szolgáltatást a holdi felszínről a Földre. A projekt az első magánfinanszírozású Hold-misszió része – jelentették be a barcelonai Mobil világkongresszuson (MWC) kedden.

A Vodafone Deutschland, a Nokia és az Audi együtt dolgozik a projekten, amely 50 évvel az első Holdra-szállás után fog megvalósulni. A Vodafone közölte, hogy a Nokiát választotta technológiai partnerként, hogy kifejlessze a világűrben működő 4G-s hálózatot.

A három vállalat a berlini székhelyű PTScientists űrkutatási céggel dolgozik együtt a projekten. A Nokia antennákat 2019-ben a floridai Cape Canaveral űrközpontból indítandó SpaceX Falcon rakétával akarják eljuttatni a Holdra. A hálózat lehetővé teszi majd, hogy az Audi holdjárói kommunikálhassanak egymással és bázisállomásukkal.

A Vodafone által biztosított 4G hálózat lehetővé teszi, hogy a Hold felszínéről nagy felbontású videókat streameljenek a Földre. “Ez egy radikális, innovatív megközelítés a mobiltelefon-infrastruktúra fejlesztéséhez” – hangsúlyozta Hannes Ametsreiter, a Vodafone Deutschland vezérigazgatója.

A projekt egyik illetékese elmondta, hogy a hálózat a 4G technológiára épül. Azért döntöttek e mellett, és nem a legújabb 5G hálózat mellett, mivel utóbbi még a tesztelés és a kipróbálás időszakában van, és nem elég stabil ahhoz, hogy biztosítsa az összeköttetést a holdi felszínről. A holdjárók azt fogják kutatni, hogy alkalmas-e emberi tartózkodásra a Hold. A 4G hálózat létrehozásától azt remélik, hogy az első lépés lesz a jövőbeni Hold-missziók kommunikációs infrastruktúrájának megteremtéséhez.

A hálózattal energiát fognak megtakarítani, mivel a mobiljelek sokkal hatékonyabbak az analógnál.

forrás:ma.hu

astronomie
Un réseau de téléphonie mobile est installé sur la lune

Nokia a été choisi pour développer un réseau 4G sur l’espace.

D’ici 2019, le plan peut avoir lieu. Cela permet la diffusion en haute définition de la Lune vers la Terre. Le projet fait partie de la première mission Moon financée par des fonds privés, annoncée mardi au Mobile World Congress de Barcelone (MWC).

Vodafone Deutschland, Nokia et Audi travaillent ensemble sur ce projet qui sera mis en place 50 ans après la première lune. Vodafone a annoncé avoir choisi Nokia comme partenaire technologique pour développer un réseau 4G sur l’espace.

Les trois sociétés travaillent avec la société de recherche spatiale PTScientists basée à Berlin sur le projet. Nokia 2018 lancera des antennes Nokia sur la Lune avec un lanceur SpaceX Falcon du Centre spatial de Cap Canaveral en Floride. Le réseau permettra aux lunes Audi de communiquer entre elles et avec leur station de base.

Le réseau 4G fourni par Vodafone vous permet de diffuser des vidéos haute définition de la surface de la Lune vers la Terre. “C’est une approche radicale et innovante du développement de l’infrastructure de téléphonie mobile”, a déclaré Hannes Ametsreiter, PDG de Vodafone Deutschland.

Un des responsables du projet a déclaré que le réseau est basé sur la technologie 4G. Ils ont décidé de le faire et pas avec le dernier réseau 5G que ce dernier est en phase de test et de test et n’est pas assez stable pour sécuriser la connexion de la surface de la lune. Les lunes vont savoir si la lune est propre au séjour humain. La création du réseau 4G devrait être la première étape vers la création d’un futur centre de communication pour les missions lunaires.

Le réseau permettra d’économiser de l’énergie, car les téléphones cellulaires sont beaucoup plus efficaces que l’analogique.

Source: ma.hu

 

Leave a Reply 1510 megnézve, 1 alkalommal mai nap |