< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nápoly sem bír a havazással, közben egy euróért árulják a hógolyókat

| Mobile | RSS

Nápoly sem bír a havazással, közben egy euróért árulják a hógolyókat

2018. február 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Időjárás

Nápoly sem bír a havazással, közben egy euróért árulják a hógolyókat

Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is.

A rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson.

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret. A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat.

Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.

A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc-hegy olasz részén mérték. A milánói központi pályaudvaron a keddre virradó éjszaka egy negyven éves hajléktalan férfi megfagyott.

Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómában és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |