< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Halász után Simicskó, Deutsch, Nyitrai és Orbán is elkezdte a “laktanyázást” – Karácsony a Facebookon reagált

| Mobile | RSS

Halász után Simicskó, Deutsch, Nyitrai és Orbán is elkezdte a “laktanyázást” – Karácsony a Facebookon reagált

2018. március 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Halász után Simicskó, Deutsch, Nyitrai és Orbán is elkezdte a “laktanyázást” – Karácsony a Facebookon reagált

A hétvégén robbant ki a laktanyázás a Fidesz kommunikációjában. Karácsony Gergely a Facebookon reagált a több mint két év után újra napirendre kerülő laktanyázásra.

 

Először Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője mondta azt szombaton a XXII. kerületi Hunyadi-laktanya előtt, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat. Ezt követően vasárnap reggel a honvédelmi miniszter jelentette ki a Kossuth rádióban, hogy “amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe. Majd jött Deutsch Tamás, aki Egerben beszélt erről. Azt mondta: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Orbán Viktor pedig Bicskén mondta azt, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz-KDNP alakít kormányt, akkor a bicskei menekülttábort is újra meg fogják nyitni. 

Karácsony Gergelyék 2015-ben javasolták azt, válsághelyzetben, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket

– írta meg az Index a HVG 2015. június 30-ai cikke alapján.

2015 júniusában hangzott el az a javaslat a Párbeszéd Magyarország részéről, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket. Ezt akkor Szabó Tímea azért javasolta, mert a kétszáz százalékos kapacitáson működő, túlterhelt debreceni menekülttáborban zavargások törtek ki. A PM szerint Magyarországon van menekültprobléma, de a legnagyobb probléma az, hogy a kormány nem tesz semmit a megoldás érdekében – mondta akkor (2015. június) Szabó Tímea.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor erre azt válaszolta: ha felépül a határzár, nem lesz szükség a jelenlegi volumenű menekülttábor-kapacitásra

– írja az Index.

A több mint két év után újra napirendre kerülő laktanyázásról Karácsony Gergely közösségi oldalán vasárnap azt írta:

Orbán Viktor egyszer azt mondta, hogy azt nézzük amit tesz, ne azt amit mond. 2015-ös menekültválság idején a kormány szociális intézményekben helyezte el a menekülteket. Mi akkor azt javasoltuk, hogy az üres laktanyákat használják erre. Ebben nagy különbség nincs. Abban viszont igen, hogy akkor és azóta is csak folyamatosan HAZUDNAK!

Deutsch Tamás: Karácsony Gergely migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap Egerben, a Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón.

Azt mondta:

az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.

Deutsch Tamás szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat – jelentette ki.

Az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlót helyeznének el, amennyiben “döntési helyzetbe jutnak” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé, ahelyett, hogy az EU-s pénzeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően gazdaságélénkítésre, vagy éppen az oktatás, illetve az egészségügy fejlesztésére fordítanák.

Erről a két párt kormányfőjelöltje és politikusai nemcsak beszélnek, hanem a “migránssimogató” álláspontot az EU döntéshozói fórumain is képviselik, ezzel sok millió magyart veszélyeztetve – emelte ki a fideszes politikus. Megjegyezte: ez az a terv, mely Soros György nevéhez köthető, melynek megvalósításán az Európai Bizottság dolgozik és ez az a program, melyhez Magyarországon a Karácsony Gergely vezette politikai együttműködés csatlakozni kíván.

Éppen ezért nem csupán Brüsszelt, hanem április 8-án a Párbeszédet és az MSZP-t is meg kell állítani, hogy elkerülhető legyen a migránsok felső korlát nélküli, kötelező át- és betelepítése Magyarországra – mondta Deutsch Tamás.

Közben Deutsch a Facebookon is üzent Karácsonynak

Azt írta:

(…) a gyíkot is hiába rakják be egy százezer wattos lámpa alá, és hiába világítják kitartóan, nem lesz belőle krokodil. (Rátgéber László) Karácsony Gergely figyelmébe, illő tisztelettel. Ennyi.

Nyitrai Zsolt:  az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból

Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP), Eger és térsége országgyűlési képviselője a tájékoztatón arról beszélt: a négyhektáros területen fekvő Dobó István laktanya 20 éve üresen áll, 13 500 négyzetméter alapterületű épületegyüttese alkalmas szükség esetén akár több ezer férőhely kialakítására.

Kijelentette:

az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból. A biztonság és nyugalom elvesztésével, “gettók kialakulásával” szemben sokkal inkább azt szeretnék, hogy a megyeszékhely és környéke a következő időszakban is fejlődjön”.

A választások tétje, a magyarországi városok és falvak megvédése, mert ha “Soros emberei kerülnek hatalomra”, megváltoznak és “leépülnek” a települések – tette hozzá.

Simicskó: amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba

Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe – jelentette ki a honvédelmi miniszter vasárnap reggel a Kossuth rádióban.

Simicskó Istvánt a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozták javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy “meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt”. A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést.

A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a “Soros-hálózat” aktivistáinak cselekedeteiből “szisztematikus terv” rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat. Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközöket, laktanyáit tekintve is “zsugorodott”. Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak működő laktanyák.

Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetően folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezővásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.

A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer – hivatásos és szerződéses – katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer – területvédelmi alapon szerveződő – katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerű létesítményekre.

A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.

Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendőröknek köszönhető, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha ők nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne – jegyezte meg a miniszter.

A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövőben is szükség lesz.

A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdődne, “pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra”.

Orbán: nekünk gyerekek kellenek, nem migránsok

Nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap Bicskén, ahol az áprilisi parlamenti választást megelőző kampánykörútját folytatva pártja ottani képviselőjelöltje, Tessely Zoltán mellett korteskedett.

A látogatásról a kormányfő Facebook-oldalán jelent meg egy videó.

Ebben Orbán Viktor azt mondja, szomorú volt látni, amikor menekülttábort alakítottak ki a Fejér megyei városban.

Elmondtam ma a bicskeieknek, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz-KDNP alakít kormányt, abban az esetben ezt a menekülttábort, amit mi bezártunk, azt itt újra fogják nyitni

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: Bicskén értik, miért fontos az április 8-i választás.

Nekünk a gyermek a legfontosabb, a gyermek az első, és nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra. Hajrá, Bicske!

– hangoztatta Orbán Viktor.

Fidesz: Karácsony laktanyákba telepítené be a bevándorlókat

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a közmédiának a XXII. kerületi Hunyadi-laktanyánál azt nyilatkozta:

az MSZP egyik elnökségi tagja a minap arról beszélt, csak a választás után árulják el, betelepítenek-e migránsokat vagy sem.

A választás közeledtével az ellenzék titkolózni próbál, és összevissza hazudozik a bevándorlás kérdésében, azonban hogy valójában mit gondolnak, az kiderül abból, hogy Karácsony Gergely korábban arra tett javaslatot: a kötelező kvóta elfogadását követően nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat – mondta a kormánypárti politikus, jelezve, hogy Magyarországon körülbelül 20 ilyen laktanya van mintegy tízezer férőhellyel.

Azért vagyunk itt, a Hunyadi-laktanya előtt, hogy szemléltessük, mi történik akkor, ha Soros emberei kerülnek hatalomra az áprilisi választás után. Karácsony Gergely az ilyen és az ehhez hasonló laktanyákba telepítené be a bevándorlókat

– fogalmazott szombaton Halász János.

A frakciószóvivő szerint a nyugati országokban is így zajlik: először ilyen tömegszállásokon helyezik el a migránsokat, és amikor ezek megtelnek, következhetnek a közintézmények, az önkormányzati lakások. “A bevándorlóországokban sajnos ez ma már valóság” – jegyezte meg.

Ha az áprilisi választáson “Soros emberei” győznek, akkor Magyarország is erre a sorsra jut majd, “nálunk is ez lesz majd a valóság, mert bevándorlóországot fognak csinálni Magyarországból” – mondta Halász János. Szavai szerint ezért is folynak az egyezkedések a kulisszák mögött, köttetnek a “paktumok” az ellenzéki pártok között a “Soros-hálózat” segítségével, hogy a választáson a nemzeti, bevándorlásellenes jelölttel szemben csak egy bevándorláspárti jelölt induljon.

Németh Zsoltot “aggodalommal tölti el, hogy Karácsony Gergelyék a laktanyákba migránsokat kívánnak elhelyezni”

Németh Zsolt, a Fidesz-KDNP dél-budai országgyűlési képviselőjelöltje azt közölte: aggodalommal tölti el, hogy Karácsony Gergelyék a laktanyákba migránsokat kívánnak elhelyezni, ahogyan az is, hogy Brüsszel a következő hónapokban át akarja erőltetni az elosztási kvótát az Európai Unión. Jelezte, már idén nyáron azzal kell számolni, hogy mintegy tízezer migráns települne be Magyarországra.

A politikus, a parlament külügyi bizottságának elnöke azt is mondta, hogy a nagyvárosok vannak különösen kiszolgáltatva a migrációnak – szerinte példa erre London, Párizs és Stockholm –, amelynek nyomán megnövekszik a bűnözés, a nők elleni erőszak, és párhuzamos társadalmak alakulnak ki.

“Nem akarjuk ezt sem Dél-Budán, sem Budapesten, sem Magyarországon. Az április 8-i választáson védjük meg Dél-Budát, Budapestet és Magyarországot” – zárta szavait Németh Zsolt.

Forrás: MTI, Index, HVG, Facebook

Fotó: MTI

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |