< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Dr. Czeglédy Csaba ismételt előzetes letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Dr. Czeglédy Csaba ismételt előzetes letartóztatását indítványozta a főügyészség

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

 

 

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Dr. Czeglédy Csaba ismételt előzetes letartóztatását indítványozta a főügyészség

 

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el ismételten Dr. Czeglédy Csaba gyanúsított előzetes letartóztatását.

A főügyészség, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselő-jelölt Dr. Czeglédy Csaba mentelmi jogát, s ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya, a büntetőeljárás folytatásának elrendelését követően a pénteki napon őrizetbe vett, majd a szombati napon folytatólagosan gyanúsítottként kihallgatott Dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését indítványozta.

A főügyészség indítványa szerint a képviselő-jelöltként szerzett mentelmi jog, amely időlegesen az eljárás akadályát képezte és így a jogszabályi rendelkezések szerint az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni, nem eredményezett változást azokban a körülményekben, amelyek az előzetes letartóztatást indokolják. Így továbbra is fennáll Dr. Czeglédy Csaba vonatkozásában több, mint 6 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja, valamint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

Mindezeken túlmenően a Csongrád Megyei Főügyészség 2018. január 26. napján további nyomozás lefolytatására jelölte ki a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályát, mely eljárásban újabb bűncselekmény, így az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett gazdasági csalás bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. A mentelmi jog felfüggesztését és a gyanúsított őrizetbe vételét követően ezen újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vonta felelősségre Dr. Czeglédy Csabát a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya.

A hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen adócsalás bűncselekménye miatt már korábban elítélt Dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tart ülést.

 

S z e g e d, 2018. március 5.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |