< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Már Rogán államtitkára sem sorosozik

| Mobile | RSS

Már Rogán államtitkára sem sorosozik

2018. március 6. | hozzászólás | Közélet

Már Rogán államtitkára sem sorosozik

Komoly csalódást okozhatott azoknak a Fidesz hétfő esti dunakeszi fóruma, akik azt várták, hogy a grillezett skorpió elfogyasztásáról, Soros Györgyről, az őt megállító Stop Sorosról, a „Soros zsebében lévő” ellenzékről vagy éppen az új első számú közellenségről, az ENSZ-ről esik majd szó. Utóbbi témákat ugyanis a lakossági fórum egyik „sztárja”, Pintér Sándor belügyminiszter, de még Tuzson Bence államtitkár sem hozta szóba. Pedig Tuzsontól – aki a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban felel a kormányzati kommunikációért – igazán elvárható lett volna a megszokott sorosozás, ám ő is megelégedett azzal, hogy a bevándorlás veszélyeit ecsetelje, és az áprilisi választás tétjeként az ország elkövetkező ötven-száz évét határozza meg. Érdekes módon Pintér Sándor – aki már első mondatával megnevettette a közönséget, miután azzal viccelt, ő golyóálló, így nem a pulpitus előtt fog beszédet mondani – sem a migránsokkal való riogatással kezdte előadását, hanem a Belügyminisztérium feladatainak bemutatásával, illetve eredményeik ecsetelésével, így a menekültkérdést is csak később hozta szóba.

A fórum résztvevői csak írásban kérdezhették a politikusokat. A legtöbb kérdés a migrációval volt kapcsolatos, egy a hajléktalanokra vonatkozott, nevezetesen arra, mi az akadálya az eltávolításuknak Budapest utcáiról. Pintér azt válaszolta, bár ők hoztak rendeletet, mely szerint be kell vinni őket a közterületekről a szállókra, ahol ellátást kapnak, „sajnos” van egy olyan alkotmánybírósági határozat, amely kimondja: joguk van az utcán élni. Tehát nem alkalmazható kényszerintézkedés ellenük. Igaz, a belügyminiszter elismerte: „van, amikor arrébb visszük őket”. Erre példát is hozott: amikor nemzetközi vendége van Magyarországnak, akkor katonai tiszteletadás mellett „elég rosszul mutat egy hajléktalan néhány paplannal”.

A telt házas fórumon túlnyomó többségben idős emberek vettek részt. Volt, aki közülük annyira lelkes volt, hogy egy az Orbán-kormány eredményeit soroló szórólapot osztogatott, amelyen egyenesen aranykornak nevezték az elmúlt nyolc évet.

Dunakeszi egyébként épp a napokban került az országos figyelem középpontjába, ugyanis egy a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint az önkormányzat megbízásából gyűjtöttek aláírást a városban a fideszes Tuzson Bence részére. Emiatt a Jobbik hétfőn jelezte: feljelentést tesz, és kifogást is benyújt a választási bizottsághoz. Ugyanakkor Dunakeszi önkormányzata tagadta a vádakat, és mint közleményben jelezte, szintén feljelentést tesz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.06.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |