Orbán újabb kampánymondása: minden család 12 ezret jóváírhat a gázszámlából

Orbán újabb kampánymondása: minden család 12 ezret jóváírhat a gázszámlából

Nem bízta másra, a Facebook-oldalán közölte, hogy téli rezsicsökkentésről döntött a kormány.

Választás 2018

Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.

A rendkívüli hideg miatt téli rezsicsökkentésről döntött a kormány, minden család 12 ezer forintot írhat jóvá a gázszámlájából – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A távhővel fűtőknek is ugyanilyen jóváírást tesznek lehetővé, utóbbit Kósa Lajos miniszternek kell kitárgyalnia az önkormányzatokkal.

A szénnel vagy fával fűtők is kapnak támogatást: az erre a célra szolgáló szociális keretet 1 milliárd forinttal emelik, Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg a végrehajtással.

Orbán Viktor ugyanebben a videóban elmondta azt is, 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, az Idősügyi Tanács kérésére.

10 nap kellett

hódmezővásárhelyi vereség után állítólag a Fideszben parancsba adták, több pozitív üzenetre van szükség, ami még a miniszterelnök kommunikációjában sem jött át. Sőt, a miskolci kampánykörúton a romákat is migránsozta. 10 nappal a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás után nyúlt Orbán a jól bevált rezsicsökkentéshez.

forrás:HVG.hu mi