< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az időskorú sértettet kirabló négy fős társasággal szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az időskorú sértettet kirabló négy fős társasággal szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés az időskorú sértettet kirabló négy fős társasággal szemben

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik 2016. őszén Forráskúton egy idős nőt raboltak ki.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről információt kaptak arról, hogy Forráskúton egy megjelölt ingatlanban több milliós készpénz található. Ennek érdekében a vádlottak közül hárman 2016. október 28. napján gépkocsival megjelentek Forráskúton és terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. Ezt követően 2016. október 31. napján az esti órákban mind a négyen gépkocsival Forráskútra utaztak, ahová magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket. Sötétedést követően a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyelve és biztosítva társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek. A vádlottak egyike a televízió előtt alvó sértett száját befogva pénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, továbbá ruhákkal a lábait és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért mindösszesen 14.000.Ft értékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2.000.-Ft készpénzzel távoztak, amelyet megelőzően azonban még áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2018. március 7.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |