< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 2018/10 Matyó minta

| Mobile | RSS

2018/10 Matyó minta

2018. március 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

2018/10 Matyó minta

Szinte behálózza a fideszes Tállai András kapcsolatrendszere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Matyóföldet. Az országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes Tállai az állami adóhatóság ura is egyben, akinek Mezőkövesd térségében mindenre rálátása van: a helyiek szerint az ő és a hozzá közel álló, nagyhatalmú személyek jóváhagyása nélkül szinte levegőt sem lehet venni.

Matyó minta

Szinte behálózza a fideszes Tállai András kapcsolatrendszere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ma­­tyóföldet. Az országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes Tállai az állami adóhatóság ura is egyben, akinek Mezőkövesd tér­­sé­­gé­­ben mindenre rálátása van: a helyiek szerint az ő és a hozzá közel álló, nagyhatalmú személyek jóváhagyása nélkül szinte levegőt sem lehet venni. Riportunkból kiderül: mindenki igyekszik jóban lenni vele. Azok pedig, akik erre nem törekszenek, jobbára ráfáznak. Nemcsak ő kerüli el ugyanis a neki nem tetsző településeket, hanem fura módon az állami és uniós források is. Megesett, a vele összekülönböző polgármester inkább elköltözött, hiszen – állítják helyiek – nemhogy a településen, még a megyében sem kapna többé munkát. Beszélgettünk Gémesi Györggyel, Gödöllő polgármesterével is, aki úgy látja, a vazallusi rendszer országos kiterjedésű, a polgármesterek döntő többsége pedig beáll, hogy települése előrébb jusson. Az Új Kezdet párt elnöke szerint a modell egyszerű: tudható, mely térségben kinek a cégén keresztül kell megíratni a pályázatot, és csak az lehet sikeres, amelyet az adott parlamenti képviselő és a Fidesz által uralt megyei önkormányzati bizottságban három kormánypárti képviselő felpontoz és átenged, a közgyűlés már csak ezekről szavaz. Megmondják azt is, hogy a pályázat nyomán kivel, kikkel kell szerződni. Gémesi vissza is kérdez: minek nevezzük ezt, ha nem bűnszervezetnek?

Lapozzon bele!

Fotó: OnLine

Hivatásos kormányfőjelölt

Egyik miniszterelnökség-jelöltségből a másikba esik Lattmann Tamás. Úgy tűnik, mintha mindegy lenne számára, hogy a szocialisták, esetleg más baloldali pártok látják-e benne a megmentőt, vagy éppen jobbról, Torgyán József szellemi örököseitől érkezik a felkérés az ország irányítására. De miért kalandozik évek óta egy elismert nemzetközi jogász a politika zavaros vizein? Ahol egyébként épp elsüllyedni látszik. Lattmann Tamás portréja.

Orbán, az utcai harcos

Orbán Viktor a hódmezővásárhelyi polgármester-választás után politikája lényegének, a centrális erőtérnek a megszűnését konstatálta, immáron kétosztatú politikai valóságot kínál a választóknak. Ezzel előremenekül, és totális háborút hirdet. Ami visszaüthet.

Mecseki muszáj Herkules

Hódmezővásárhely „hosszú árnyéka”, a váratlan eredmény sokkja rátelepszik a korábban lagymatagon csordogáló kampányra. Valami megváltozott a Mecsekalján is, ráadásul Pécsen eddig sem volt túl sikeres a NER: a város adósságállománya ismét kétségbeejtő, emiatt nemrég a kormány költségvetési gyámsága alá került. A városban az ellenzék fő erői egy független jelölttel próbálkoznak, Mellár Tamás professzor a baloldal támogatottja. De mit lépjenek a többiek? Segíthetik-e Mellárt?

Ördögi körök

Nem igaz, hogy ne lennének tehetséges női jelentkezők a politika világában, de kellene a támogatás. Ha nincs társadalmi nyomás arra vonatkozóan, hogy hiteles női arcok jelenjenek meg, akkor a pártok sem fognak lépni – mondja lapunknak Ilonszki Gabriella egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének professor emeritája. Pesszimista interjú nőnapon.

forrás:168 óra.hu

 

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |