< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A nyomozás eddigi adatai alapján nem köthetők az ISIS-hez

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A nyomozás eddigi adatai alapján nem köthetők az ISIS-hez

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
A nyomozás eddigi adatai alapján nem köthetők az ISIS-hez

 

A pénteki napon terrorizmus finanszírozásának bűntette megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba vett két személy a nyomozás eddigi adatai alapján nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója 2018. március 9. napján egy hónapi időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két személyt, akik a nyomozás adatai alapján logisztikai tevékenységgel és egyéb más módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő szervezet működéséhez. A gyanú szerint tevékenységüket 2009-2010-től 2015-ig fejtették ki jellemzően Irak területén. A fentieket követően szöktek el a szervezettől és indultak el Európa irányába. A gyanú szerint 2017. év végén jelentkeztek belépésre a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

Az eddigi nyomozás során olyan adat, amely szerint az ISIS-szel miösszefüggésbe hozható lenne a két személy, nem merült fel.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

 

S z e g e d, 2018. március 12.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |