< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Semjén elviccelné a vadászbotrányt

| Mobile | RSS

Semjén elviccelné a vadászbotrányt

2018. március 14. | hozzászólás | Közélet

Semjén elviccelné a vadászbotrányt

A KDNP elnöke azt állítja, nem került pénzügyi kapcsolatba azokkal, akik meghívták

Nem jött zavarba, ám megmagyarázni sem tudta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a svédországi luxusvadászatainak visszaélések gyanúját is felvető részleteit keddi, püspökladányi fórumán. Így aztán a szállodás Farkas Józsefhez, a titokzatos finanszírozóhoz fűződő kapcsolatáról, illetve az üzletember cégei által elnyert több mint félmilliárd forintos támogatás körülményeiről sem tudtunk meg többet. Semjén mindössze annyit mondott: azokkal, akik őt meghívták a vadászatokra – legyen rokon vagy barát –, soha nem került pénzügyi vagy anyagi kapcsolatba. Az alkalmanként több millió forintba kerülő, 2017-ben helikoptert is igénylő vadászatokat leleplező cikkeink állításait a kormányfőhelyettes felépített rágalomhadjáratnak tartja. Szerinte – mivel nem találnak fogást a munkáján és a politikai tevékenységén – jobb híján a hobbiján keresztül támadják.

Az Orbán Viktor miniszterelnök jobbkezének számító Semjén azonban alighanem érezte, hogy a szavazók előtt is beszélnie kell az ügyről. Mielőtt ugyanis migránsozott és kiosztotta Nyugat-Európát és az Európai Unió vezetőit, a hobbijáról beszélt. Egyébként ekkor válaszolta meg azt a kérdést is, hogy lőtt-e már valaha jegesmedvét.

Azt mondta, azt még nem, de – ahogy fogalmazott – inspirálná a lehetőség, és hálás lenne a szintén a fórumról tudósító Hír Televíziónak, ha mindezt elintézné neki. Majd amikor kijelentette, hogy a „ladányiaktól egy jó őzbakvadászatra” is vevő, egy vadászó vendég rögtön hangosan invitálta egy alkalomra. Később, mikor kezet fogott a férfival, Semjén sietve szögezte le: nem intézett neki semmit. A jópofáskodást természetesen tapssal honorálta a közönség.

Lakossági fórumon beszélt a luxusvadászatokról a miniszterelnök-helyettes
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

A lakossági fórum további részében egyébként nagyot ment Semjén Zsolt. Kifejtette például, hogy szerinte az osztrák jobboldal és Silvio Berlusconi szövetsége Olaszországban egyaránt a Fidesznek köszönhetően nyerte meg a választást. A magyar kormánypártok hívták fel ugyanis először az európai közvélemény figyelmét a migráció megállításának fontosságára. A program vége is tartogatott meglepetést. Macsaj Kovács András helyi cigány vajda arról biztosította Bodó Sándort, a választókerületben induló fideszes jelöltet és a kormányt, hogy a sárréti településeken élő cigányok kilencven százaléka el fog menni szavazni.

Emlékezetes, lapunk múlt pénteken számolt be arról, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta vesz részt svédországi luxusvadászatokon, amelyek költsége alkalmanként négy–öt millió forintnak megfelelő koronába kerül. A politikus összesen öt alkalommal, 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben vett részt rénszarvas- és jávorszarvas-vadászatokon. A vadászatok árát minden bizonnyal növelte, hogy előfordult, a kormányfőhelyettesnek ki kellett bérelni egy egész szállodát, hogy magyarokkal semmiképp se találkozhasson.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A legnagyobb szabású vadászatot tavaly ősszel tartották, amikor egy helikoptert is kibéreltek Semjénék számára, ami több mint 750 ezer forintba került egy órára. A politikus az ügyben csak annyit reagált a Facebookon: nem ő helikopterezett, hanem a jávorszarvas. Ráadásul később kijavította bejegyzését, miután megírtuk, hogy a helikopter nem egy jávorszarvast, hanem egy rénszarvast szállított a nyakánál fellógatva.

Távozóban a lakossági fórumról Püspökladányban 2018. március 13-án
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Nem mellékes, hogy a kirándulások költségeit minden alkalommal a túrákon szintén részt vevő Farkas József üzletember utalta át a szervezőknek. A vállalkozó érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kabinet beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek. Ebből az összegből jutott pénz a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi szálloda átadóján éppen Semjén Zsolt mondott beszédet.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.14.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |