< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Az Orbán-kormány udvari elemzője szerint az összefogás csökkentheti az ellenzék támogatottságát

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány udvari elemzője szerint az összefogás csökkentheti az ellenzék támogatottságát

Az Orbán-kormány udvari elemzője szerint az összefogás csökkentheti az ellenzék támogatottságát

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

A  Fidesz offenzívában van, a kormánypártok megnyerték az küzdelmet a kampányban, hiszen a március 15-i rendezvényeken, a békemeneten „több százezren” voltak, míg az ellenzék pár ezer embert mozgósított. Előnyt jelent a kormánypárti szempontból az is hogy „nyugodt erő”, benyomását keltette – idézi az MTI azt a nyilatkozatot, amelyet Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője adott az M1-nek.

Fotó: Youtube

A politológus arról is beszélt, hogy akár még csökkentheti is az ellenzéki pártok támogatottságát, ha összefognak egymással. ezt azzal magyarázta, hogy  van lehetősége az ellenzéki összefogásnak, az valószínűtlen, hogy a választásokig hátralévő három hétben történne meg. – Senki nem tudja biztosan, hogy ha összefognak, akkor többen szavaznak-e rájuk, éppen ezért nem fognak össze. Az is lehet, hogy az összefogás csökkentené a támogatottságukat – vélte. Ami a Fidesz offenzíváját illeti, annak része Orbán Viktor folyamatosan szereplése is, az ő népszerűsége ugyanis felülmúlja a kormánypártokét – hívta fel a figyelmet.

Mráz Ágoston Sámuel az Orbán-kormány udvari politikai elemzője, a Nézőpont Intézet mögötti cég, a Nézőpont Csoport Zrt. 2011-ben egyedüli indulóként nyert a médiafigyelésre és -elemzésre kiírt közbeszerzési pályázaton, amire 2014-ig évi 360 millió forintot kapott, 2015-ben pedig aztán a zrt. cége, a Médianéző Kft. nyert el 4,4 milliárd forintotot médiafigyelésre 2018 végéig. A vezérigazgató – Navracsics Tibor tanítványa – akkor azt mondta, tisztességes fizetségnek tartja ezt az összeget. Szervilizmusáról korábban írt a Magyar Narancs és a 444is.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |