< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fél évvel a vizes vb vége után nőtt a szervező cég létszám

| Mobile | RSS

Fél évvel a vizes vb vége után nőtt a szervező cég létszám

2018. március 18. | hozzászólás | Közélet

Fél évvel a vizes vb vége után nőtt a szervező cég létszáma

Bár már hét hónapja véget ért a vizes világbajnokság, a szervező cégnél még februárban is 52-en dolgoztak. Már az is érdekes, hogy miért van szükség még midig félszáz alkalmazottra a Bp2017 Nonprofit Kft-nél, ennél is furcsább azonban, hogy januárról februárra még emelkedett is a létszám. A Nemzeti Adó és Vámhivatal adatbázisa szerint ugyanis az év legelején még csak 49 voltak.

A növekedés azért is meglepő, mert korábban forrásaink szerint elég magas politikai szintről érkezett utasítás, hogy figyeljenek erre. A vállalat munkatársai nagy részét határozott idejű szerződés keretében foglalkoztatta, ezek pedig tavaly augusztus, illetve szeptember végén jártak le. Akkor állítólag miniszteri utasításban tiltották meg a társaságnak, hogy a lejáró szerződéseket meghosszabbítsák.

Pedig a vb után tavaly nyáron volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy szükség lesz még az alkalmazottak egy részére. Augusztusban hetekig kérdéses volt, hogy a Masters világbajnokságot követően ki lesz a főhelyszín, a Duna Aréna üzemeltetője. Az egyik forgatókönyv szerint a feladatot a Bp2017 Kft-nél hagyták volna egészen addig, amíg a létesítmény vb utáni átalakítását le nem zárják. Mivel ezt 2018 második negyedévére ígérték, akkor az volt a terv, hogy a kizárólag a szervezésre létrehozott cég eddig megmarad, és csak ezt követően indul meg a végelszámolása.

Végül azonban egy másik forgatókönyv valósult meg. A Duna Aréna üzemeltetését a Nemzeti Sportközpontok kapta meg, így a Bp2017 Kft. bezárása akár előbb is megindulhatott volna. De nem indult. Ami azért furcsa, mert a vb alatt használt helyszínek elhagyását, a leltározást és az átadás-átvételi feladatok jelentős részét elvileg már ősszel lezárták, ezért is szóltak a szerződések augusztus, illetve szeptember végéig.

Azt, hogy most pontosan mivel foglalkozik a cég, miért volt szükség a létszám növelésére, mit csinál a még mindig ott dolgozó 52 ember, és mik a további tervek, nem tudni, a vállalat ugyanis sem ebben, sem más témában feltett kérdéseinkre nem válaszolt az elmúlt hónapokban. Az ügyvezetőnek legutóbb telefonon a kérdésünket sem tudtuk végigmondani, mert bontotta a vonalat, azóta pedig nem válaszol a hívásainkra.

Az elmúlt hetekben háromrészes cikksorozatban számoltunk be arról,miként maradt el az ötmilliárdos keret ellenére a vb nemzetközi kommunikációs kampánya, hogyan fordulhatott elő, hogy tavaly csak a világbajnokság hónapjában volt kevesebb turista Budapesten, mint egy esztendővel korábban, és bemutattuk ez esemény a 230 millióból forgatott 3 perces utókommunikációs filmjét is.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 124 megnézve, 2 alkalommal mai nap |