< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rengeteg pénzt kap a kormánytól Schmidt Mária alapítványa

| Mobile | RSS

Rengeteg pénzt kap a kormánytól Schmidt Mária alapítványa

2018. március 20. | hozzászólás | Közélet

Rengeteg pénzt kap a kormánytól Schmidt Mária alapítványa

Költségvetési átcsoportosításokkal összesen 2,06 milliárd forintot ad a kormány a Terror Háza Múzeumot működtető, Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

60 millió forintot ad a kabinet a budapesti Andrássy út 60., vagyis a Terror Háza felújítására. Ennek megindítása valamiért nagyon sürgős, külön rendelkeznek róla, hogy haladéktalanul kerüljön át a pénz a költségvetésben kifejezetten az alapítvány fejlesztéseire szánt összegeket tartalmazó sorba, és augusztus 31-ig végezni is kell az előkészítéssel.

A nagyobb részt, kétmilliárd forintot a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakítására kapja az alapítvány, igaz, itt egyelőre csak rendelkezésre állásról szól a határozat. Az intézménynek elvileg az a célja, hogy gondozza a Nobel-díjas író emlékét és szellemi hagyatékát. Az intézet eddig már elköltött 600 millió forintot, ennyiért vette meg a Benczúr utcai villaépületet.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |