< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Kezdődik a kivéreztetés: Esztergom lehet Hódmezővásárhelyből

| Mobile | RSS

Kezdődik a kivéreztetés: Esztergom lehet Hódmezővásárhelyből

Kezdődik a kivéreztetés: Esztergom lehet Hódmezővásárhelyből

Márki-Zay Péter beiktatásán Fotó: Vajda József

A bevételeket csökkentette, a kiadásokat növelte Hódmezővásárhely közgyűlésnek fideszes többsége, miközben azokat a területeket, amikért korábban a testület felelt, rátolta a polgármesterre.

A közbeszerzésekért és az önkormányzat működéséért is felelhet a polgármester a jövőben, míg korábban a testületé volt a felelősség ezekben az ügyekben, a bevételek növelését jelentő előterjesztéseket nem szavazta meg a kormánypárti többségű közgyűlés, a csökkentéseket viszont támogatták – azaz Hódmezővásárhely városatyáinak fideszes többsége elkezdte beszorítani a nemrég megválasztott Márki-Zay Péter polgármester. Minél kevesebb segítség, minél több felelősség, minél több munka, így összegezte Márki-Zay Péter az első közgyűlés tanulságait, írja a hvg.hu.

Az előterjesztések közül két lényegesebb volt. Az egyik arról szólt, hogy a 101 négyzetméter alatti ingatlanok esetén eltörlik az építményadót. Márki-Zay júniustól vezette volna ki ezt a terhet, a kormánypárti képviselők viszont januártól, tehát visszamenőlegesen javasolták, majd meg is szavazták ezt. Azaz erőteljesebben csökkent a város bevétele, mint ahogy azt  a polgármester szerette volna. A második előterjesztés a bérlakások kedvezményes árú értékesítését állította volna le, mert Márki-Zay szerint ezzel a város folyamatosan veszít a vagyonából. Ráadásul, a vonatkozó rendelet szerint azok is élhetnek a kedvezménnyel, akik legfeljebb egy napja bérlői a lakásoknak. A fideszes többség végül nem állította el a lakások értékesítését, csak annyit mondott: a jövőben azok vehetik meg, akik már legalább három éve bérlőként laknak az önkormányzati bérlakásban.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 138 megnézve, 2 alkalommal mai nap |