< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Előállt az ügyvéd, akinek levelével riogat a kormány – Az adatvédelmi hatósághoz fordul

| Mobile | RSS

Előállt az ügyvéd, akinek levelével riogat a kormány – Az adatvédelmi hatósághoz fordul

Előállt az ügyvéd, akinek levelével riogat a kormány – Az adatvédelmi hatósághoz fordul

SZERZŐ: H.SZ.

A Magyar Helsinki Bizottság Facebook oldalán tette közzé dr. Kárpáti József levelét, aki leszögezi, hogy egy, a saját ügyvédi praxisa keretében benyújtott adatigénylést akar a kormány politikai célokra felhasználni.

Arról a levélről van szó, amit Tuzson Bence egy keddi sajtótájékoztatón lobogtatott, és amely később felkerült a kormány hivatalos Facebook oldalára is. Szerintük ugyanis az említett adatigénylési dokumentum azt bizonyítja, hogy a „Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez”.

Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a sajtótájékoztatóján azt mondta, a dokumentum arra mutat, hogy a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez, mert az üresen álló, állami tulajdonba került budapesti lakások listáját kérte ki egy olyan ügyvéd, „aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz”.

Mindezzel több probléma is van, a legfőbb az, hogy a kérelemben szó sincs üresen álló, állami tulajdonban lévő lakásokról, kizárólag az elmúlt évben öröklés útján az államra szállt lakások listáját kérte az ügyvéd.

Dr. Kárpáti József felismerte saját irodája dokumentumát, ezért írt a bizottságnak, és közölte, nem tudja, miként került a dokumentum a kormányhoz, de feljelentést tesz. A levelet alább, változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Magyar Helsinki Bizottság! Kedves Márti!

A mai napon sajnálattal értesültem arról, hogy egy, a saját ügyvédi praxisom keretében benyújtott adatigénylést politikai célokra kívánnak felhasználni. A levél fellehető Magyarország Kormánya honlapján, anonimizált formában.

A közérdekű adatigénylést 2018. március 7. napján terjesztettem elő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz annak érdekében, hogy egy ügyfelem 2017-ben elhunyt rokona budapesti hagyatékát fel tudjam kutatni.

Nem tudom, az elektronikus levél miként került Magyarország Kormányához.

Az ügyben a Magyar Ügyvédi Kamarához és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulok.

Kérem nyilatkozatom közzétételét!

Tisztelettel:

dr. Kárpáti József 

ügyvéd, vezetési tanácsadó

Az ügyvéd az Indexet is megkereste, és azt mondta a portálnak, egy öröklési ügyben szerette volna felkutatni egyik ügyfele 2017-ben elhunyt rokona után fellelhető ingatlanvagyont. Ehhez pedig a Nemzeti Vagyonkezelőhöz fordult, nem pedig a kormányhoz. – A levelet hozzájárulásom nélkül, céljától eltérően használták fel – mondta a portálnak Kárpáti

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |