< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Rogánt fuvarozták, százmilliókat kapnak, alig repülnek

| Mobile | RSS

Rogánt fuvarozták, százmilliókat kapnak, alig repülnek

2018. március 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Rogánt fuvarozták, százmilliókat kapnak, alig repülnek

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kapott pár százmilliót az államtól, a Fly-Coop pedig rendelkezésre állt két géppel ennyiből.

Elég jól járt az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) kötött szerződéssel a Fly-Coop Légiszolgáltató Kft. a Népszava szombati cikke szerint: 300 millió forintot kapnak évente, még ha nem is igazán kell repülniük cserébe. A Fly-Coop neve onnan lehet ismerős, hogy ők reptették a Rogán-családot 2016-ban Szabó Zsófia és párja lakodalmára a Nyírségbe.

A cég tavaly decemberben nyerte el a központ 571 millió forintos tenderét, hogya mindig rendelkezésre álljon két gép, ami két órán belül fel tud szállni, hogy vagy donorszervet vagy orvosokat vigyen oda, ahova kell. De a Fly-Coop voltaképp az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) felé teljesít havi 25 millióért. Ez csak a rendelkezésre állás díja, szóval akkor is jár, ha nem repülnek semmit. Ha repülnek, akkor óradíjat számlázhatnak ki. Évi 200 órát kell teljesíteniük összesen.

Alarm for the air rescue service. Team of rescuers (paramedic, doctor and pilot) running to the helicopter on the heliport.

Szerveket fog szállítani a Rogánt fuvarozó helikoptercég, és a Mol-vezér is segíti

Mi köze a nemzetközi szervcserékhez Hernádi Zsoltnak, Garancsi Istvánnak és Rogán Antalnak?

Eddig márpedig meg tudta oldani az OVSZ a szállításokat, csak egy donoráció maradt el logisztikai gondok miatt 2018-ig. Ráadásul ilyen méregdrága rendelkezésre állási díjat nem kért el a korábbi szolgáltató, a kiskunlacházi Jetstream 2004 Légiforgalmi és Légijárműjavító Kft. (sőt semennyit sem). Most ott tartanak, hogy hiába van rutinjuk légi szervszállításban, már csak a Fly-Coop alvállalkozójaként jutnak munkához.

A Fly-Coop másik alvállalkozója, a TrustAir Aviation Kft. december óta háromszor szállított a Fly-Coopnak. A rendelkezési díjat amúgy helyénvalónak tartják, mert a gépek tartása is drága, nem csak a röptetésük. Érdekesség még, hogy az állam segített az ÁEEK-nak a sok pénz előteremtésében, 415 millió forintos átcsoportosítást engedélyezett az OVSZ számára

transzplantációs műtétekhez szükséges donorszerv szállítás biztosítására.

(Kiemelt kép: Facebook/ Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft.)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 867 megnézve, 1 alkalommal mai nap |