< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A titkolózó szavazók háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok

| Mobile | RSS

A titkolózó szavazók háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok

Publicus Intézet / Vasárnapi Hírek
(FILES) This file photo taken on April 21, 2014 shows Hungarian Prime Minister Viktor Orban waiting for the beginning of the inauguration ceremony of the 'Pancho (alias Hungarian-Spanish football legend Ferenc Puskas) Stadium of Puskas Academy' in Felcsut village, Hungary.
Football stadiums and street lamps may seem unlikely obstacles for Hungary's strongman Viktor Orban, who looks set to win a third consecutive term as prime minister in elections on April 8.
However, allegations of fraud in the funding of such public projects has dogged his campaign.
 / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A titkolózó szavazók háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9. és 14. között, 1003 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgálta a bizonytalanok preferenciáit és az átszavazási hajlandóságokat.

A bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékracsökkent. Tíz bizonytalan szavazóból továbbra is hat szavazó tekinthető teljesen bizonytalannak, és egyharmadnyian vannak a titkolózó szavazók, akik már tudják, hogy kire szavaznak, de nem árulják el.

 

A választásukat titkolók majd’ háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. Ez négy százalékpontos növekedés a múlt hónapban mérthez képest. 

Publicus Intézet / Vasárnapi Hírek

Tízből hat nem kormánypárti szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali együttműködésre szavazzon, ha úgy látná, hogy annak van esélye legyőzni a Fideszt. Ez az arány majd’ kétharmados, ha a Fidesz kétharmadának megakadályozása a tét.

Tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP szavazóból több mint kilenc, és a Jobbik szavazók több mint kétharmada kész az átszavazásra.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Kisbenedek Attila

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |