< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Önrészt fizettek a lakosok, kiderült, hogy állja az EU, ezért kérik vissza))) D’une part, les résidents ont payé pour cela, il s’est avéré que l’UE se tient, alors ils le demandent

| Mobile | RSS

Önrészt fizettek a lakosok, kiderült, hogy állja az EU, ezért kérik vissza))) D’une part, les résidents ont payé pour cela, il s’est avéré que l’UE se tient, alors ils le demandent

Önrészt fizettek a lakosok, kiderült, hogy állja az EU, ezért kérik vissza

Hír TV

2018. március 19., hétfő 22:27, frissítve: hétfő 22:46

Három éve várják a szennyvízcsatorna kiépítéséért feleslegesen befizetett, 220 ezer forintos önrészüket a baksiak. A lakosok azért kérik vissza a pénzt, mert a csatornázást az Európai Unió 95 százalékban támogatta. Az adóhatóság költségvetési csalás gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. A Csongrád megyei kistelepülésen élők nehezményezik, hogy sem a víziközmű-társulat elnöki posztjáról tavaly lemondó polgármester, sem Farkas Sándor országgyűlési képviselő nem segít nekik abban, hogy végre visszakapják a pénzüket.

Búza Zsolt, Baks polgármestere tavalyi lemondásáig a víziközmű-társulat elnökeként felelt a csatornázásért és a baksiak befizetett hozzájárulásaiért is. A társulás ügyvédje 2007-től Farkas Csaba. Ő azt mondta: a korábbi vezetés több iratot is visszatartott, ezért és a hiányzó pénz miatt tettek feljelentést.

„A korábbi szerződő partnerektől próbáltunk beszerezni dokumentációkat, amelyek szükségesek teljes analitikához arról, hogy ki mikor fizetett be, és milyen összeg jár vissza. Most tartunk ott, hogy körülbelül látjuk a visszafizetéseket. De például a mai napig nem kaptunk a korábbi vezetéstől arra vonatkozó információt, hogyan érte el a lakosokat, akik nem teljesítettek befizetést” – mondta az országgyűlési képviselő.

A 829 baksi közül kevesen fizették ki időben a 220 ezer forintos hozzájárulást. Sebők József rendesen fizetett, de ő már a küldöttek által megállapított 93 ezer forintnak is örülne.

„De hogy hova tették? Nekem szólt is, hogy miért mondom azt, hogy őnála van a pénz. Mondom, Zsolti, én nem mondom, hogy nálad van a pénz. Én annyit mondtam, hogy valaki elvarázsolta a lakosság pénzét. Mert valakinek csak el kellett tenni. Hogyha az állam egyszer kifizette, akkor hol a pénz, amit mink befizettünk?” – mondta a férfi.

Egy másik baksi lakos, Harkai János az országgyűlési képviselő valódi segítségét hiányolja. „Segítőkészségre nincs jel. Többször megjelenik az országgyűlési képviselő nálunk, és határozottan a polgármesterünk mellett áll ki. Több ember fel szokott szólalni, olyankor el vannak nyomva, le vannak hurrogva az emberek. Ügyvédet, könyvelőket hoznak, akik igazából negyedórát, félórát beszélnek a semmiről, az emberek megunják, és akkor továbblépünk, hazamennek” – mondta.

A kormánypárti képviselő – aki továbbra is jó viszonyt ápol Búza Zsolttal – azt mondta, a problémát a helyi közösségnek kell megoldania. „Nem akarom bagatellizálni, mert egyáltalán nem erről van szó. Az emberek úgy gondolják, hogy jár nekik vissza összeg. Ezt én megítélni nem tudom, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Azt viszont tudom, hogy a beruházás elkészült és megvalósult. Hogy hogyan fog majd később működni és milyen költségekkel, az a következő történet. Kíváncsian várom a fejleményeket” – nyilatkozta Farkas Sándor.

A baksi csatornaügyben tanúkat hallgat meg az ügyészség. A víziközmű-társulat számláján mindössze 17 millió forint van, ezt osztja szét a befizetők között. A teljes összeg legfeljebb 30 százalékára elég a társulat pénzvagyona.

forrás:hírtv.hu

D’une part, les résidents ont payé pour cela, il s’est avéré que l’UE se tient, alors ils le demandent

Nouvelles TV

19 mars 2018, lundi 22:27, mis à jour le lundi 22:46

attendre inutilement payé leur contribution pour construire les égouts de US 220 000 $ au cours des trois années baksiak. Les résidents demandent de l’argent parce que l’Union européenne l’a canalisé à 95%. Le contribuable est soupçonné d’avoir été soupçonné de fraude budgétaire avec un auteur inconnu. La petite ville les gens du comté de Csongrad qui en veulent ne fut pas la démission présidentielle de son poste de maire de la société de distribution d’eau, aucun député Alexander Wolf ne pas les aider à récupérer leur argent.

blé Zsolt, démission le maire Baks l’an dernier, il a déclaré que la compagnie de distribution d’eau en tant que président du csatornázásért et baksiak hozzájárulásaiért est payé. L’avocat de l’association depuis 2007 est Csaba Farkas. Il a dit que les anciens dirigeants ont retenu plus de documents, ils ont donc été signalés pour l’argent manquant.

« Les partenaires des entrepreneurs précédents, nous essayons d’obtenir les documents nécessaires pour l’analyse complète sur qui a payé dans le temps et dans quel montant remboursé. Nous sommes maintenant là pour voir les remboursements. Mais pour le moment, nous n’avons pas reçu d’informations de la part des dirigeants précédents sur la façon dont les résidents n’ont pas effectué de paiement », a déclaré le représentant du parlement.

Sur les 829 baks, peu ont payé la contribution de 220 000 HUF à temps. József Sebők était bien payé, mais il aurait été content des 93 000 forints établis par les délégués.

“Mais où sont-ils allés? Il m’a aussi dit pourquoi je disais qu’il avait l’argent. Je vous dis, Zsolti, je ne dis pas que vous avez l’argent. J’ai dit que quelqu’un enchantait l’argent des gens. Parce que quelqu’un devait le faire. Si l’Etat a payé une fois, où est l’argent que nous avons payé? “Dit l’homme.

Un autre habitant de Baks, János Harkai, manque l’aide réelle du représentant parlementaire. “Il n’y a aucun signe d’aide. Le député est apparu plusieurs fois dans notre pays et se tient fermement à côté de notre maire. Il y a plus de gens qui parlent, ils sont pressés, les gens sont pressés. Les avocats, les comptables amener les gens qui ont vraiment un quart d’heure, une demi-heure à parler de rien, les gens se lassent, et vous passer, rentrer à la maison « – at-il dit.

Le représentant du gouvernement, qui continue d’entretenir de bonnes relations avec Zsolt Búza, a déclaré que le problème devrait être résolu par la communauté locale. “Je ne veux pas bagatiser, parce que ce n’est pas tout. Les gens pensent qu’ils vont les rembourser. Je ne sais pas comment juger cela, oui, oui, peut-être pas. Cependant, je sais que l’investissement a été complété et mis en œuvre. Comment cela fonctionnera plus tard et ce que cela coûte, c’est l’histoire suivante. J’attends avec impatience les développements “, a déclaré Sándor Farkas.

Le bureau du procureur est à l’écoute des témoins dans le canal du baksi. Il y a seulement 17 millions de forints dans le compte de la compagnie de service d’eau, qui est distribué parmi les déposants. Jusqu’à 30 pour cent du montant total est suffisant pour l’argent de l’entreprise.

Source: hírtv.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |