< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: „Teljessé vált az őrület” – tiltakoznak a diákok az Orbán-kormányhoz közeli lap hazugsága ellen

| Mobile | RSS

„Teljessé vált az őrület” – tiltakoznak a diákok az Orbán-kormányhoz közeli lap hazugsága ellen

„Teljessé vált az őrület” – tiltakoznak a diákok az Orbán-kormányhoz közeli lap hazugsága ellen

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

 Közleményben tiltakozik a Diákvagyok Mozgalom a Pécsi Újság nevű Orbán-kormányhoz közeli lap cikke ellen, amelynek a szerzője – mint megírtuk – egyszerűen meghamisította, amit a városi PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola diákjai mondtak egy jelmezes napon a közelmúlt oktatási reformot követelő demonstrációiról. Bár a jelmezes nap szervezője deklaráltan támogatja a diáktüntetések célkitűzéseit, a Pécsi Újságban az jelent meg, hogy a „felbuzdulásuk” oka főként az volt, hogy kifejezzék, feleslegesnek tartják a tüntetéseket, szerintük az oktatás megfelelő és jó kedvvel is lehet iskolába járni, nagy problémák egyáltalán nincsenek a mostani tanulnivalókkal sem. Ez Lóczi Márton szerint hazugság, a demonstrációkon elindított Diákvagyok Mozgalom pedig a következő közleményt küldte el lapunknak is:

„A diáktüntetések szervezői tiltakoznak a pécsi propagandalap hírhamisítása ellen

Sajnos folyamatosan látjuk, hogy most, az országgyűlési választások közeledtével teljessé vált az őrület itthon, és a politikai kampányokban – ahol sajnos az igazság huszadrangú szempont – egyre inkább eszközként használják fel a diákokat.

Most azonban nem csak arról van szó, hogy kis- és fiatalkorúakkal kampányol egy politikus (amit a Független Diákparlament a hamarosan kijövő idei javaslatcsomagjával immáron három éve kér, hogy törvény tiltson), hanem egy politikailag elfogult helyi lap szándékosan hamisította meg helyi diákok nekik jóhiszeműen adott nyilatkozatát.

A propagandalap azt hazudta, hogy a diákok a sok ezres diáktüntetés ellen szerveztek rendezvényt, holott erről szó nincs. A valóságban egy kreatív közösségépítő eseményt tartott az iskola diákönkormányzata, akik egyébként egyet is értenek közös céljainkkal, kifejezték: támogatják a diákmegmozdulásokat.

Fotó: Merész Márton

A Diákvagyok Mozgalom elítéli a politikai propagandalapok hírhamisítását, és felszólítja az érintett médiumokat, hogy közöljenek helyreigazítást a témában! Egyúttal köszönjük a Szabad Pécs újságíróinak, hogy megírták a valóságot a propagandisták ferdítéséről.

Nem ez az első eset, hogy a kormányközeli lakájmédiumok hazugságokkal próbálják besározni a diákmozgalmakat: korábban sorosistának hazudtak minket, hazudtak egy nemlétező válaszlevelet, azt vizionálták, hogy erőszakos rendbontásokra készülünk (ami bánatukra elmaradt), és ne feledjük az ikonikussá vált mondatelemzős interjút sem!

A propaganda azonban hiába próbálkozik: a változatlan céllal tartott mindhárom diákdemonstráción a tömeg egyre csak gyarapodott. Mind egyre többen és többen állnak ki egy modern, demokratikus, 21. századi oktatás mellett, amit végre már a politikának is meg kell hallania.

Reméljük, akárki nyer is most vasárnap, ez a politikai elmebaj véget ér,

és végre az oktatási kormányzat leül érdemben tárgyalni a diákság képviselőivel, és az oktatásügy többi szereplőjével.

Tarnay Kristóf Ábel
Szervező
Diákvagyok Mozgalom”

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |