Most már az összes választókerületre levetítve látható, hol és ki képes megszorongatni a Fideszt.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A függetlenként megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter a Közös Ország Mozgalom irodájában tartott kedden sajtótájékoztatót, ahol több pártfüggetlen mozgalommal együtt bejelentette: egységesítették a korábbi listákat, így már a mind a 106 választókerületre levetítve böngészhető a legesélyesebb ellenzéki jelöltek neve.

Az Index beszámolója szerint a jelöltek nyilvánosságra hozatalán túl egy újabb oldalt és egy ahhoz kapcsolódó online kampányt is bejelentettek Márki-Zayék: az orbannakmenniekell.hu-n irányítószám alapján tájékozódhatnak a választók arról, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. (A szájttal viszont valami nem oké, de ugyanaz a lista Márki-Zay rendszervaltas2018.hu weboldalán is elérhető.)

Az Index tudósítása szerint a hódmezővásárhelyi polgármester arra biztatott mindenkit, hogy egyéniben rájuk adják le a szavazataikat, amennyiben le akarják váltani a Fideszt, a listás szavazatukról pedig pártszimpátiájuk alapján döntsenek.

A sajtótájékoztatón rajta kívül a minden civil szervezet felszólalt, a Taktikai Szavazás részéről Sanyó Ádám például azt mondta, legalább 70%-os részvétel és legalább 500 ezer átszavazó kell a Fidesz leváltásához. Egy másik kezdeményezés, a Nyomtass te is! pedig bejelentette, új kiadványt készítenek, amit minden választókerületbe szeretnék eljuttatni, ebben szintén a legesélyesebb ellenzéki jelöltekről esik majd szó.

A sajtótájékoztatón online formában bejelentkező Márki-Zay Péter azt mondta, “komoly mérföldkőként értékelhetjük azt, hogy ma több szervezet, aki egymástól részben eltérő listákat ajánlott a választók figyelmébe, meg tudott állapodni a közös jelöltek személyében, harmonizálni tudtuk az esélyes jelöltek listáját”.

forrás:hvg.hu