< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Karácsony Gergely szerint a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

| Mobile | RSS

Karácsony Gergely szerint a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

2018. április 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Karácsony Gergely szerint a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

1989-hez hasonlította a mostani választást az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Budapesten, miután tárgyalt Udo Bullmann-nal, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának közelmúltban megválasztott vezetőjével.

Karácsony Gergely szerint a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a szövetség budapesti kampányrendezvényén a Marczibányi téri Művelődési Központban 2018. április 3-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “ez a választás kicsit 1989 szellemét hozza vissza”, Magyarország akkor is új jövőt keresett magának egy zsarnokság lebontása után.

Szerinte ma 1989 után újra az a feladat, hogy az elmúlt nyolc év sodródása után olyan közös haza épüljön, ahol az európaiság nemcsak egy magasztos eszme, hanem a hétköznapok valósága. Hozzátette: miniszterelnökként egyik első dolga az lesz, hogy helyreállítsa a magyar kormány becsületét Európában.

Udo Bullman többek között arról beszélt, az uniós források arra szolgálnak, hogy javítsák a magyarok életkörülményeit, és nem szabad, hogy ezek a pénzek egyes emberek zsebébe vándoroljanak.

(MTI)

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |