< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Így áll Magyarországon a cigaretta feketepiaca

| Mobile | RSS

Így áll Magyarországon a cigaretta feketepiaca

2018. április 12. | hozzászólás | Nav

Így áll Magyarországon a cigaretta feketepiaca

Két hónap alatt majdnem tizenhárommillió szál cigarettát vontak ki a feketepiacról az adóhivatal pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói, miként fogyasztási dohányból is jó pár tétel szerepel az idei lefoglalási listán – számolt be a Magyar Idők.

Komoly fogásokat mutathatnak fel az esztendő első két hónapjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dohánycsempészet ellen küzdő munkatársai. Január-februárban ugyanis összesen majdnem tizenhárommillió szál cigarettát vontak ki a feketepiacról, miközben megközelítette a nyolcszáz kilogrammot a lefoglalt illegális fogyasztási dohány mennyisége. A hatósági hálón fennakadt cigaretta és a dohány együttes értéke nagyjából félmilliárd forintra rúgott – írta a napilap.

Rossz hírt kaptak a dohányosok

Nagyot drágulhat a cigaretta – lejárt a határidő

Újszerű csempészmódszer nem jelent meg, az elkövetők legtöbbször az illegális behozatal régebb óta alkalmazott módozataival próbálkoznak manapság is. Ezeket a NAV az idők során jórészt kiismerte – mondta Leopold Róbert, a hivatal jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője.

Nemrégiben vizsgázott le a szervezet több keresőkutyája. Jelenleg 37 négylábú teljesít szolgálatot a NAV-nál, munkájuk az illegális árucikkek felkutatásban kulcsfontosságú. Az ebek az elmúlt évben félmilliárd forint értékű illegális cigarettát és több száz millió értékű kábítószert találtak meg, a jövőben pedig már nagyobb értékű elrejtett készpénzt is képesek lesznek kiszagolni.

forrás:napi.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |