< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Fővárosi Törvényszék mai döntése szerint Simicska nyert az oszlopháborúban

| Mobile | RSS

A Fővárosi Törvényszék mai döntése szerint Simicska nyert az oszlopháborúban

2018. április 13. | hozzászólás | Közélet

A Fővárosi Törvényszék mai döntése szerint Simicska nyert az oszlopháborúban

 SZERZŐ: B. V.

Simicska Lajos javára döntött ma a Fővárosi Törvényszék az évek óta tartó plakátháború ügyében. A bíróság megállapította, hogy még mindig érvényben van a fővárosi önkormányzat és a Mahir Cityposter közötti szerződés – áll a törvényszéki közleményben.

Eszerint Simicska Lajos továbbra is működtetheti reklámoszlopait Budapesten.

A Mahir 761 budapesti hirdetőoszlop üzemeltetési jogát 2004-ben nyerte el, a szerződést két évvel később, 2006-ban kötötték meg 25 évre. Ez rendben is volt egészen a 2015-ös G-napig, amikor hirtelen megszűnt a barátság Orbán Viktor és Simicska között. Az önkormányzat ezután ugyanis észbe kapott és rájött, hogy az évi 45 milliós ár többszörösét is kérhette volna. Ezután egyoldalúan szerződést bontottak, és rendeletet hoztak az oszlopok elbontásáról a közterekről.

Simicska biztonsági emberei saját testükkel védték az oszlopokat a bontástól. Később a bíróság megtiltotta a bontást, majd első és másodfokon is kimondta, hogy jogszerűtlen volt a szerződésbontás. A Kúria megismételt eljárást rendelt el azonban első és másodfokon is. A Fővárosi Törvényszék mai első fokú ítélete is megerősítette, hogy jogszerűtlen volt a szerződésbontás.

Igen jó hír ez Simicska Lajosnak egy nappal a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárása után.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |