< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Riasztást adott ki az OMSZ: viharos szél és jégeső csaphat le az országra

| Mobile | RSS

Riasztást adott ki az OMSZ: viharos szél és jégeső csaphat le az országra

2018. április 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Riasztást adott ki az OMSZ: viharos szél és jégeső csaphat le az országra

Brutális idő közeleg / Illusztráció: Northfoto

Brutális idő közeleg / Illusztráció: Northfoto

Magyarország – Brutális szél és jégeső csaphat le az országra pénteken – erre figyelmeztet a met.hu. Hiába tehát a kellemes, nyárias idő, úgy tűnik, a természet még nem döntött határozottan az évszakváltás mellett.

 

A csütörtök késő esti óráktól A Dunántúlon nagy valószínűséggel várhatóak zivatarok, amelyeket viharos erejű szél vagy akár jégeső is követhet. Tíz megyére adott ki elsőfokú riasztást az OMSZ.

Tíz megyére elsőfokú riasztást adtak ki / Fotó: met.hu

– A zivatarrendszer fokozatosan északkeletre helyeződik, az éjféli órákat követően a középső országrészben, a hajnali, reggeli órákban az északkeleti területeken valószínű előfordulása, helyenként 55-65 km/h széllökés kíséretében. Északkeleten a délelőtti órákban kialakulhatnak még zivatarok, a déli, kora délutáni órákban egy-egy heves – 90 km/h feletti széllökéssel és 2 centiméter átmérőjű jégesővel járó – zivatarra is van esély – olvasható a met.hu előrejelzésében.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |