< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Trump csapást mért Szíriára, Amerika szerint ez egyszeri alkalom volt////. Trump souffle en Syrie, selon l’Amérique, c’était une occasion unique

| Mobile | RSS

Trump csapást mért Szíriára, Amerika szerint ez egyszeri alkalom volt////. Trump souffle en Syrie, selon l’Amérique, c’était une occasion unique

2018. április 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Trump csapást mért Szíriára, Amerika szerint ez egyszeri alkalom volt

Elrettentésnek szánták a vegyifegyverek bevetésével szemben.

Három kormányzati létesítményt bombázott Szíriában szombatra virradóra az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország. Ezzel reagáltak arra, hogy a múlt héten több tucatnyian vesztették életüket egy feltételezett vegyifegyver-támadásban a lázadók utolsó erődítményeként szolgáló Dúmában. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint nem tudni katonai vagy civil áldozatokról, de egyes jelentések szerint Homsznál három civil megsérült – tudósít a BBC.

Donald Trump amerikai elnök a barbarizmus és brutalitás elleni jogos erőbevetésnek nevezte a támadást, amelynek célja, hogy elrettentésül szolgáljon a vegyi fegyverek előállítása, terjesztése és felhasználása ellen.

Joseph Dunford, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke felsorolta, hogy milyen létesítményeket támadtak. Az egyik egy damaszkuszi tudományos kutatóközpont, amely összefüggésbe hozható vegyi és biológiai fegyverek előállításával. A másik egy vegyifegyver-raktár Homsz mellett, a harmadik pedig ugyancsak egy raktár, egyben fontos parancsnoki állás ugyancsak Homsz közelében.

A Reuters hírügynökség idézte egy, a szíriai rezsim oldalán álló milícia parancsnokát, aki szerint más célpontokat is találat ért, de ezt egyelőre nem erősítették meg. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezetnek ugyancsak több megtámadott létesítményről van tudomása.

James Mattis amerikai védelmi miniszter szerint egyszeri támadásról van szó. Dunford közölte, hogy az Egyesült Államok előre jelezte a légicsapásokat Oroszországnak azon a kommunikációs csatornán, amelyet arra a célra létesítettek, hogy elkerüljék az összetűzést.

 

Theresa May brit miniszterelnök szerint a támadás célja nem a rezsimváltás, de a katonai erő alkalmazásának nem volt gyakorlati alternatívája.

A szíriai állami hírügynökség a nemzetközi jog arcátlan megsértéseként értékelte a nyugati bevetést, és újfent tagadta, hogy Szíria vegyi fegyvereket vetett volna be. A szíriai elnöki hivatal szombaton reggel rövid videót tett közzé, amelyen Bassár el-Aszad elnök megérkezik hivatalába, kommentárként ezt írták hozzá: „A rendíthetetlenség reggele”.

A támadást Vlagyimir Putyin orosz elnök a leghatározottabban elítélte, Szíria fő szövetségeseként Oroszország katonai megtorlással fenyegetett, ha az orosz erőket támadás éri. A BBC moszkvai tudósítója rámutatott, hogy Vlagyimir Putyin, bár kifejezte országa felháborodását, azzal, hogy Oroszország hangsúlyozta, hogy saját katonai erejét nem fenyegette a támadás, nem tűnik jelentősnek az orosz válaszcsapás veszélye.

Angela Merkel német kancellár szükségesnek és arányosnak nevezte a katonai bevetést, de kizárta, hogy országa csatlakozna ahhoz. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pedig azzal jelezte támogatását, hogy közölte: akik vegyifegyvert vetnek be, azokat felelősségre kell vonni. A katonai szövetség szombaton rendkívüli ülést tart, ahol az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország tájékoztatja a többi tagállamot. (Kiemelt kép: Europress / AFP / SANA)

forrás:hír24.hu

Trump souffle en Syrie, selon l’Amérique, c’était une occasion unique

 

Il était censé être un moyen de dissuasion contre l’utilisation d’armes chimiques.

Trois installations gouvernementales ont été bombardées samedi en Syrie pour les Etats-Unis, le Royaume-Uni et la France. Ils ont répondu que la semaine dernière des douzaines de personnes avaient été tuées dans une supposée attaque à l’arme chimique à la Douma des dernières fortifications des rebelles. Selon les rapports du ministère russe de la Défense, il n’y a pas eu de victimes militaires ou civiles, mais selon certains rapports, trois civils auraient été blessés à Homsz, selon la BBC.

Le président américain Donald Trump a qualifié l’attaque de force légitime contre la barbarie et la brutalité, visant à décourager la production, la distribution et l’utilisation d’armes chimiques.

Joseph Dunford, président du Joint Chiefs of Staff des États-Unis, a énuméré les types d’installations qui étaient attaquées. L’un est un centre de recherche scientifique de Damas associé à la production d’armes chimiques et biologiques. L’autre est un entrepôt d’armes chimiques près de Homsz, et le troisième est également un entrepôt et un important poste de commandement près de Homsz.

L’agence de presse Reuters a cité un commandant de milice du côté du régime syrien, qui a déclaré qu’il visait d’autres cibles, mais n’a pas encore été confirmé. L’organisation d’émigrants appelée l’Observatoire syriaque des droits de l’homme connaît également plusieurs installations attaquées.

Le secrétaire américain à la Défense, James Mattis, a déclaré qu’il s’agissait d’une attaque ponctuelle. Dunford a déclaré que les Etats-Unis avaient prédit des frappes aériennes pour la Russie sur le canal de communication mis en place pour éviter les affrontements.

 

 

Le Premier ministre Theresa May a déclaré que l’attaque n’était pas un changement de régime, mais que l’utilisation de la force militaire n’était pas une alternative pratique.

L’agence de presse de l’Etat syrien a apprécié le déploiement occidental comme une violation violente du droit international et a de nouveau nié les armes chimiques de la Syrie. Le bureau du président syrien a publié une courte vidéo samedi matin, sur laquelle le président Bassar al-Asad arrive au pouvoir, commentant comme un commentaire: “The Reggele of Uncircumcision”.

Le président russe Vladimir Poutine a fermement condamné cette attaque, car le principal allié de la Russie en Syrie menaçait de représailles militaires si les forces russes étaient attaquées. Le correspondant de la BBC à Moscou a souligné que Vladimir Poutine, tout en exprimant son indignation du pays, en disant que la Russie n’avait pas menacé sa propre puissance militaire, ne semble pas être une menace majeure pour le rapatriement russe.

La chancelière allemande Angela Merkel a qualifié le déploiement militaire de nécessaire et proportionné, mais a exclu que son pays le rejoigne. Le Secrétaire général de l’OTAN, Jens Stoltenberg, a exprimé son soutien pour dire que les personnes impliquées dans les armes chimiques devraient être tenues pour responsables. L’alliance militaire tiendra une session extraordinaire samedi, où les États-Unis, le Royaume-Uni et la France informeront les autres États membres. (Image vedette: Europress / AFP / SANA)

Source: hír24.hu

 

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |