< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Az egész világon vezető hír lett a hatalmas budapesti tüntetésből//////. As principais notícias do mundo vieram da enorme demonstração em Budapesten

| Mobile | RSS

Az egész világon vezető hír lett a hatalmas budapesti tüntetésből//////. As principais notícias do mundo vieram da enorme demonstração em Budapesten

Az egész világon vezető hír lett a hatalmas budapesti tüntetésből

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

A német Spiegeltől és a francia Le Monde-tól a brit Reutersen át az amerikai New York Timesig és a kínai állami hírügynökségig, a Xinhuáig a világ mindegyik mérvadó orgánuma a vezető hírek között emlékezett meg a hatalmas ellenzéki tüntetésről, amelyet szombaton tartottak Budapesten.

 • Spiegel a cikkében több tízezer résztvevőről ír, megemlítve, hogy a Mi vagyunk a többség néven rendezett demonstráción új választást követeltek.
 • Le Monde a címében több tízezer, a cikk szövegében százezer tüntetőt említ, akik a demokrácia védelmében vonultak az utcákra, és hozzáfűzi, hogy ez a demonstráció az elmúlt évek legjelentősebb politika eseménye volt Magyarországon. a francia lap kitér a Magyar Nemzet bezárásra is, és idéz egy provence-i magyar kőművest, akinek nem tetszik, hogy Magyarországon a közszolgálati média azt hazudja Franciaországról, hogy a bevándorlók élvezhetetlenné teszik az életet.

Fotó: Merész Márton
 • Reuters a maga cikkében szintén több tízezer tüntetőt említ, de megjegyzi, hogy a ez a több ezer fiatal az Orbán-kormányon kívül  tiltakozott az igazságtalan választási rendszer ellen és az elégedetlenségének adott hangot, amiért az ellenzék nem tudott megállapodni az összefogásról az Orbán-kormány leváltásáért.
 • A mindössze tüntetők ezreiről író New York Timesszerint a budapesti tüntetők lemondásra szólították fel Orbán Viktort, de az amerikai lap azt is valószínűtlennek tartja, hogy a demonstráció hatására az Orbán-kormány változtasson a politikáján.
 • A Xinhua a maga részéről százezer tüntetőről ír. Cikke azzal kezdődik, hogy a részvevők megtöltötték az Országház körüli területet, és felhívja a figyelmet a demonstráció nagy pikantériájára, vagyis hogy a szélsőjobboldali Jobbik, a baloldali MSZP baloldali és „a fiatalok pártja”, a Momentum Mozgalom hívei együtt vonultak fel az Orbán-kormány ellen.
 • forrás:168óra.hu
 • As principais notícias do mundo vieram da enorme demonstração em Budapesten
  AUTOR: ZOLTÁN ÁGOSTON

  Americano New York Times ea agência de notícias estatal chinesa, o Xinhuáig cada órgão relevante do mundo lembrou-se do alemão e do francês Le Monde Spiegeltől do outro lado da notícia Reuters britânica levando à manifestação da oposição maciça, que foi realizada em Budapeste no sábado.

  Os Spiegel no artigo dezenas de milhares de participantes irlandês, mencionando que estamos exigindo uma nova eleição encomendado como parte de demonstração.
  Le Monde cita centenas de milhares a dezenas de milhares de manifestantes, o texto do título do artigo, que saíram às ruas em defesa da democracia, e acrescenta que esta manifestação era os acontecimentos políticos mais importantes dos últimos anos na Hungria. folha francês também se refere ao Magyar Nemzet fechado, e recorda um pedreiro Húngaro Provençal que não gostam para Húngaro media de serviço público que se encontram sobre a França que os migrantes tornar a vida desagradável.

   

  Foto: Márton Merész
  Reuters em seu artigo também menciona as dezenas de milhares de manifestantes, mas observa que é os milhares de jovens protestaram dada contra o sistema eleitoral injusta e insatisfação fora do governo Orbán, por que a oposição não poderiam concordar com o összefogásról o governo Orbán leváltásáért.
  As únicas escrito milhares de manifestantes em Nova Iorque Timesszerint os manifestantes Budapeste pediu a renúncia Viktor Orbán, mas o painel os EUA também considera improvável que o efeito de demonstração da mudança do governo Orban da política.
  A Xinhua escreve cerca de 100.000 manifestantes da sua parte. O artigo começa com os participantes preencheram a área ao redor do edifício do Parlamento, e chama a atenção para a demonstração de alta pikantériájára, de modo que o partido Jobbik de extrema-direita, o Partido Socialista de esquerda sobre os defensores Movimento Momentum esquerda e “Juventude do partido” marcharam no governo Orban juntos contra.
  Fonte: 168óra.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |