< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

          

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki játékszenvedélyéből fakadó tartozását kívánta kábítószer csempészéssel törleszteni.

 

A vádirat szerint a vádlott Szerbiában, Belgrádban játékszenvedélyéből kifolyólag 3.000 eurós tartozást halmozott fel, amit nem tudott a hitelezők felé megfizetni. Az adósság rendezése céljából elvállalta az eljárás során ismeretlenül maradt személyek kérésére, hogy egy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Szerbiából Ausztriába, Bécsbe.

 

A vádlott a megállapodásnak megfelelően 2017. október 27. napján az esti órákban, Belgrádban a megbízójától átvett egy személygépkocsit, benne az elrejtett kábítószerrel. Vádlott másnap reggel 7 órakor jelentkezett belépésre a gépkocsit vezetve Szerbia irányából Magyarország területére a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen, amikor is az útlevélellenőrzést követően elrendelt másodlagos vizsgálat során a gépkocsiból, a vezető ülés melletti könyöklőből, az utasoldali légzsák helyén kialakított rejtekhelyről 9 csomag, mindösszesen 3 és fél kg kábítószergyanús port foglaltak le. A gyorsteszt és az eljárás során elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer heroint tartalmaz, amely kábítószernek minősül és amelynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több mint négyszerese.

 

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

 

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

 

 

S z e g e d, 2018. április 16.

 

 

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

 

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |