< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős sértettet becsapó kazincbarcikai férfival szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős sértettet becsapó kazincbarcikai férfival szemben

  CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés az idős sértettet becsapó kazincbarcikai férfival szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy 85. életévében járó idős nőt csapott be tűzifa vásárlás ürügyén.

 

A vádirat szerint a vádlott egy hirdetőújságban álnéven apróhirdetést  adott fel, mely szerint nyári akció keretében kalodás, ömlesztett, konyhakész, hasított tűzifát árul köbméterenként 11.500.-Ft-ért ingyenes kiszállítással. A hirdetéssel a vádlott valódi célja az volt, hogy ismeretlenül maradt társaival együtt a hirdetésre jelentkező vevőket becsapva a vevő által megrendelt tűzifa tényleges mennyiségéhez képest jóval kevesebb mennyiségű fát szállítanak ki és adnak át. A vádlott ennek érdekében Budapesten, egy autókölcsönző cégtől kistehergépkocsit bérelt, majd a hirdetésre jelentkező sértettnek vállalta, hogy 12 köbméter akácfát szállít le 170.000.-Ft-os vételárért. A vádlott és két ismeretlen társa 2017. augusztusában jelentek meg a sértett csanádpalotai házánál. Vádlott és társai alig több, mint 2 köbméter és mintegy 40.000.-Ft értékű tűzifát dobáltak le a tehergépkocsiról úgy, hogy azt jól szétterítették azzal a megtévesztő célzattal, hogy az időskorú sértett azt higgye, a kialkudott 12 köbméter tűzifát rakodták le.

 

A cselekményével a vádlott a sértettnek mintegy 130.000.-Ft kárt okozott.

 

Az ügyészség a vádlottat társtettességben, kisebb kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

 

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

 

S z e g e d, 2018. április 24.

 

 

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |