< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Észak-Korea felfüggesztette a tárgyalásokat Dél-Koreával////. Corea del Norte suspendió las negociaciones con Corea del Sur

| Mobile | RSS

Észak-Korea felfüggesztette a tárgyalásokat Dél-Koreával////. Corea del Norte suspendió las negociaciones con Corea del Sur

2018. május 16. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Észak-Korea felfüggesztette a tárgyalásokat Dél-Koreával

Phenjan felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Dél-Korea katonai gyakorlatokat hajtott végre – közölte állami médiára hivatkozva a BBC.

Észak-Korea felfüggesztette a tárgyalásokat Dél-Koreával

Észak-Korea Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetett a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt – jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban.

A hírügynökség jelentése szerint a gyakorlat miatt Észak-Korea le is mondott egy szerdára tervezett magas rangú találkozót déli szomszédjával. A KCNA a múlt pénteken kezdődött Max Thunder fedőnevű manővert egy Észak-Korea ellen tervezett invázió főpróbájának, egyben pedig a Korea-közi kapcsolatok enyhülése közepette tett provokációnak nevezte.

A két Korea tisztségviselői között szerdára a demilitarizált övezetben fekvő Panmindzsonban kitűzött találkozó témája a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, illetve dél-koreai kollégája, Mun Dzse In elnök múlt hónapban tartott történelmi találkozóján létrejött megállapodások további megvitatása lett volna.

Ez a Dél-Korea térségében zajló hadgyakorlat Észak-Korea ellen irányul, égbekiáltó megsértése a Korea-közi csúcson elfogadott panmindzsoni nyilatkozatnak és szándékos katonai provokáció, ami ellentétes a Koreai-félsziget pozitív politikai fejleményeivel – hangoztatta a phenjani rezsim hírügynöksége.

A KCNA szerint “az Egyesült Államoknak alaposan fontolóra kell vennie, hogy mi lesz a tervezett észak-koreai-amerikai csúcs sorsa a provokatív hadgyakorlat tükrében, amelyet az Egyesült Államok a dél-koreai hatóságokkal közösen hajt végre”.

Az április 27-én tartott Korea-közi csúcstalálkozón a két ország elnöke elfogadta az úgynevezett panmindzsoni nyilatkozatot, amelynek harmadik pontja arról szólt, hogy még az idén, vagyis 65 évvel a fegyverszüneti egyezmény aláírása után, Szöul és Phenjan aláírja a békemegállapodást. A két vezető egyben célul tűzte ki a Koreai-félsziget atomfegyver mentesítését.

fecsego.eu/atv.hu / BBC / MTI

Corea del Norte suspendió las negociaciones con Corea del Sur
Pyongyang expresó su indignación por el hecho de que Corea del Sur ha llevado a cabo ejercicios militares – la BBC citando medios estatales.

 

El presidente estadounidense, Corea del Norte Donald Trump y Kim Jong Un de Corea del Norte amenaza destino líder en Singapur 12 de junio de ERE Cumbre renuncia debido a los ejercicios militares de Corea del Sur Estados Unidos y en curso – dijo la agencia de noticias KCNA de Corea del Norte, miércoles, hora local en la madrugada.

 

La agencia de noticias informó que debido a la práctica también dijo que Corea del Norte de una reunión el miércoles programado con los vecinos del sur de alto nivel. La KCNA Max trueno comenzó maniobra cuyo nombre en código contra un plan de invasión de Corea del Norte főpróbájának el viernes pasado, también lo llamó una provocación en medio de una relajación relaciones intercoreanas.

Situado fijó el miércoles la zona desmilitarizada entre las dos Coreas funcionarios Panmindzsonban se han reunido para debatir acerca aún más la creación del líder norcoreano, Kim Jong-un, y su homólogo de Corea del Sur, el presidente Mun atasco en el histórico encuentro celebrado acuerdos último mes.

Está dirigido ejercicio militar que tiene lugar en la zona de Corea del Sur contra Corea del Norte, una violación flagrante de la deliberada provocación y declaración panmindzsoni militar, lo cual es contrario a la península coreana acontecimientos políticos positivos en cumbre intercoreana acordado – eco la agencia de noticias en régimen de Pyongyang.

Según la KCNA, “Estados Unidos debería considerar cuidadosamente considerar el destino de la cumbre de Corea del Norte y Estados Unidos planificada a la luz de los ejercicios militares de provocación, llevado a cabo conjuntamente por las autoridades de Corea del Sur en los Estados Unidos.”

el 27 de abril, la cumbre intercoreana, los presidentes de ambos países adoptaron la llamada declaración panmindzsoni, el tercer punto, dijo que este año, es decir, 65 años después de la firma del acuerdo de armisticio, Seúl y Pyongyang firmaron el acuerdo de paz. Los dos líderes también partieron de descarga de armas nucleares de la península coreana de la meta.

fecsego.eu/atv.hu / BBC / MTI

 

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |