< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kemény vádakkal kell szembenéznie a Jobbik-elnök fiainak

| Mobile | RSS

Kemény vádakkal kell szembenéznie a Jobbik-elnök fiainak

2018. május 16. | hozzászólás | Közélet

Kemény vádakkal kell szembenéznie a Jobbik-elnök fiainak

A vád szerint videóztak, fotóztak, verbálisan gyaláztak, fenyegettek a Heves megyei Szúcson egy cigány családot a Betyársereg szimpatizánsai, akiknek ügyében ma kezdődött meg a bírósági tárgyalás Egerben. A vádlottak – köztük Schneider Tamásnak, a frissen megválasztott Jobbik-elnöknek a fiai – az ügyészség szerint egy házat béreltek az általuk kiszemelt cigány család közelében. Autóikból kikiabálva próbáltak a romákban félelmet kelteni, amivel azt akarták elérni, hogy a család költözzön el a faluból.

Vádlottak a Jobbik elnökének fiai

 

A vádlottak meghallgatásával elkezdődött kedden a Betyársereg öt tagja és egy hatodik társuk elleni bűntetőper az Egri Járásbíróságon. A vádlottak a Heves megyei Szúcs Kossuth Lajos utcájában béreltek lakást. Az ügyészség szerint azért mentek oda, mert egy helyi cigány családról feltételezték, hogy embereket rabszolgaként dolgoztatva kényszerítenek munkára.


A vádirat szerint a családot próbálták folyamatosan félelemben tartani.

A társaság cselekményei a családban olyan mértékű félelmet keltettek, hogy emiatt végül 2016 februárjában gyermekeikkel együtt elköltöztek a településről.

A vádlottak egyike sem járult hozzá, hogy róluk bármilyen felvétel készülhessen a mai tárgyaláson. A bíró felidézte a korábbi vallomásaikat, melyek arról szóltak, hogy ők csak edzeni, beszélgetni akartak, ezért bérelték ki a házat. Kamerát állítólag azért szereltek autójukra, mert fát loptak tőlük, és különben is először őket dobálta meg a család kővel.

A bíróság K. G. első-, S. M. másod-, S. E. harmad-, D. I. negyed-, M. P. ötöd- és K. J. A. hatodrendű vádlottat


több rendbeli folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.

A megvádolt társasághoz tartozik a Jobbik most megválasztott elnökének két fia is. Schneider Tamás szerint korábban megszűntették az eljárást, amit miatta indítottak újra. „Bizonyítottság hiányában el is vetették, nyílván jött egy választási időszak, ezért elő kellett venni. Politikai motiváció rejlik benne szerintem, de ennél többet nem kívánok mondani” – mondta a Jobbik-elnök.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik csütörtökön.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |