< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/ Gyurcsány Ferenc üzenete

Közlemény/ Gyurcsány Ferenc üzenete

2018. május 16. | hozzászólás | Közélet

Gyurcsány Ferenc üzenete

Kedves Oláh István László!

Immáron egy hónap is eltelt a választás óta, a DK pedig az új parlamentben is az maradt, ami mindig is volt: az Orbán-rendszer legádázabb ellenfele. A miniszterjelöltek meghallgatásán csak mi faggattuk Semjén Zsoltot a svédországi luxusvadászatáról, csak mi támadtuk a kormányt az MNB alapítványaiból ellopott pénzek miatt, ahogy a bíróságok bedarálása ellen is mi keltünk ki a leghangosabban. Ha van olyan dolog, aminek a Fidesz biztosan nem örül a választással kapcsolatban, az az, hogy immáron mi is ott ülünk a parlamentben, minket pedig nem lehet egy csuklómozdulattal félresöpörni.

Azért dolgozunk, hogy mindegyik fideszes politikus hallja a másik Magyarország hangját. Azoknak a hangját, akik egy szabad, európai Magyar Köztársaságot akarnak. Azoknak a hangját, akik a választás eredményét látva sem fognak közönybe menekülni, mert tudják, hogy az ellenzéki pártokat ideig-óráig ugyan le lehet győzni egy illiberális rendszerben, de az európai Magyarország eszméjét sohasem. Ez az, amiért minden nap érdemes felkelni és harcolni minden megmaradt eszközzel. Mi ezt tesszük, mert ezt KELL tennünk.

barátsággal

Gyurcsány Ferenc