< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország azzal utasította el a bolgárok migrációs reformtervét, hogy az csak Németországnak kedvezne/////. Ungarn lehnte den bulgarischen Migrationsreformplan zugunsten Deutschlands ab

| Mobile | RSS

Magyarország azzal utasította el a bolgárok migrációs reformtervét, hogy az csak Németországnak kedvezne/////. Ungarn lehnte den bulgarischen Migrationsreformplan zugunsten Deutschlands ab

Magyarország azzal utasította el a bolgárok migrációs reformtervét, hogy az csak Németországnak kedvezne

A Politico számolt be arról kedd este, hogy a nap folyamán a magyar diplomácia hevesen támadta az EU új bevándorlásügyi javaslatát, amit Bulgária mutatott be. Jelenleg a balkáni ország látja el az EU soros elnöki tisztségét, és az EU-nagykövetek találkozóján mutatták be, mit találtak ki a menekültkérdés kezeléséére, de a felvetés ellen Magyarország kikelt.A terv a lap összefoglalója szerint megpróbált hidat építeni az olyan, a migrációnak erősen kitett országoknak, mint Olaszország és Görögország, melyek úgy érzik, hogy az EU nem segít a terheik enyhítésében, és a kötelező áttelepítési kvóta bármilyen formáját hevesen ellenző keleti országok, elsősorban Magyarország és Lengyelország között.

A bolgár javaslat szerint a belépési ország, azaz ahol a menedékkérők belépnek az EU területére, öt évig bírnának felelősséggel a menedékkérők iránt, miután döntöttek arról, hogy maradhatnak-e vagy menniük kell az EU területéről. Az eredeti terv még 10 évről szólt, míg az olaszok például két évnyi időt akartak volna a tervben látni.

A tízéves időtartamról szóló tárgyalások során számos ország jelezte, hogy ez túl sok, és ez nem lehet egy kompromisszum alapja, míg más országok egyetértettek ezzel az időtávval. Szintén problémát okozott a végső döntés megfogalmazás a menedékkérők kapcsán, hiszen az eljárások országról országra változhatnak.

A bolgár tervezet egyik lényegi eleme a lap szerint az volt, hogy kötelező áttelepítés csak nagyon kivételes esetekben fordulhatna elő.

A Politicónak az egyik EU-diplomata arról beszélt, hogy a bolgárok úgy vezették fel a tervezetet, mint amihez az összes tagállam hozzáállását megpróbálták figyelembe venni, ugyanakkor Magyarország azzal utasította el a tervet, hogy ez csak egyetlen tagállam, Németország érdekét szolgálja.

Két további diplomata is megerősítette, hogy ez a párbeszéd lezajlott. Mint egyikük fogalmazott, civilizált és diplomatikus szóváltás zajlott, és a magyarok nem említették konkrétan Németországot, de mégis világos volt, hogy azzal vádolják a bolgárokat, hogy Berlin szolgái.

A magyar diplomaták nem kívánták kommentálni a tárgyalásokat, más országok küldöttei ugyanakkor elmondták, hogy a bolgárok próbálták összehozni a legjobb megoldást, hiába.

A Politico arról ír, hogy ez az eset is mutatja, mennyire nehéz dolga lesz az EU vezetőinek, hogy jövő hónapban előrébb lépjenek a menekültrendszer reformjával kapcsolatban. Problémát jelenthez az is, hogy elképzelhető, Olaszországban végül a populista 5 Csillag mozgalom részvételével alakul kormány, azaz nem tudni, hogy az olasz delegáció milyen álláspontot fog majd képviselni a hamarosan kezdődő tárgyalásokon.

Ahogy a lap fogalmaz, ha nem sikerül egyhangú döntésre jutni, akkor valószínűleg többségi szavazás jöhet, ami vélhetően tovább élezi majd a nyugati és a keleti tagállamok közötti feszültségeket.

forrás:444.hu

Ungarn lehnte den bulgarischen Migrationsreformplan zugunsten Deutschlands ab

Politico berichtete am Dienstagabend, dass die ungarische Diplomatie den neuen EU-Einwanderungsvorschlag, den Bulgarien vorgelegt habe, während des Tages brutal angegriffen habe. Derzeit finden Sie in den Balkanländern die rotierende EU-Ratspräsidentschaft von und präsentierte dem Treffen der EU-Botschafter in dem, was der Flüchtlingsfrage kezeléséére gefunden wurde, aber gegen den Vorschlag Ungarn kikelt.A Plan versucht, eine Brücke der Migration fest mit einer Zusammenfassung der Seite zu bauen wie Italien und Griechenland, die der Meinung sind, dass die EU nicht zur Verringerung ihrer Lasten beiträgt, und die östlichen Länder, insbesondere zwischen Ungarn und Polen, die gegen jede Art von Zwangsumsiedlungsquote sind.

Nach dem bulgarischen Vorschlag für das Beitritt des Landes, das heißt, wo die Asylbewerber in der EU einreisen, können sie einen verantwortlichen Asylbewerber seit fünf Jahren spielen, nachdem entschieden wurde, dass es auf dem Gebiet der Europäischen Union oder gehen bleiben soll. Der ursprüngliche Plan war etwa 10 Jahre, während die Italiener zum Beispiel zwei Jahre in dem Plan sehen möchten.

Während der zehnjährigen Verhandlungen haben viele Länder darauf hingewiesen, dass dies zu viel ist und dass dies nicht die Grundlage für einen Kompromiss sein kann, während andere Länder diesem Zeitrahmen zugestimmt haben. Es gab auch ein Problem mit der endgültigen Entscheidung über Asylbewerber, da die Verfahren von Land zu Land variieren können.

Laut dem Papier war eines der Hauptelemente des bulgarischen Entwurfs, dass Zwangsumsiedlungen nur in sehr seltenen Ausnahmefällen vorkommen könnten.

Der Politicónak ein EU-Diplomat über die Bulgaren gesprochen wird in dem Entwurf eingeführt, die Rechnung als die Haltung aller Mitgliedstaaten Rechnung zu tragen versucht, lehnte jedoch den Plan von Ungarn, dass sie nur die Interessen eines einzelnen Mitgliedstaats, Deutschland dient.

Zwei andere Diplomaten haben bestätigt, dass dieser Dialog stattgefunden hat. Wie einer von ihnen sagte, gab es zivilisierte und diplomatische Probleme, und die Ungarn erwähnten Deutschland nicht ausdrücklich, aber es war klar, dass sie die Bulgaren beschuldigten, Berliner Diener zu sein.

Ungarische Diplomaten wollten die Verhandlungen nicht kommentieren, aber Delegierte aus anderen Ländern sagten, dass die Bulgaren vergeblich versuchten, die beste Lösung zu bringen.

Politico schreibt, dass dieser Fall zeigt, wie schwierig es für die EU-Staats- und Regierungschefs ist, in den kommenden Monaten das Flüchtlingssystem zu reformieren. Es ist auch ein Problem, dass es denkbar ist, dass in Italien endlich die populistische 5-Sterne-Bewegung von der Regierung gebildet wird, dh es ist nicht klar, was die italienische Delegation in den bevorstehenden Verhandlungen vertreten wird.

Wie aus der Tabelle hervorgeht, ist es wahrscheinlich, dass eine Mehrheitsentscheidung zu Spannungen zwischen den westlichen und östlichen Mitgliedstaaten führen wird, wenn es nicht möglich ist, zu einer einstimmigen Entscheidung zu gelangen.

Quelle: 444.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |