< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb három személy előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb három személy előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

   CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

         

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Újabb három személy előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

 

 

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy a Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el.

 

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyamatban levő büntetőeljárásban a hétfői napon négy személy őrizetbe vételét rendelte el a nyomozó hatóság többek között a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán. Az őrizetbe vételt követően foganatosított gyanúsítottkénti kihallgatások után a Csongrád Megyei Főügyészség a nyomozó hatóság előterjesztésére három személy vonatkozásában indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését. Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak és valamennyien az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, amellyel összefüggésben általános forgalmi adó adónemben, valamint a munkáltatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6.253.000.000.-Ft vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

 

A főügyészség álláspontja szerint a megalapozott gyanún túlmenően az előzetes letartóztatás különös okai, így az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért indítványt tett vonatkozásukban az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

 

A hétfői napon őrizetbe vett negyedik gyanúsított tekintetében a gyanúsítottkénti kihallgatást követően az őrizetbe vételt a főügyészség megszüntette, mivel annak törvényi okai a továbbiakban már nem álltak fenn és indítványt tett vonatkozásában a lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére.

 

Az ügyészi indítványok tárgyában a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

 

Szeged, 2018. május 16.

 

 

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

 

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |