< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Stop Soros: Orbán “megadóztatja-e” az EU-s pénzeket is, vagy letett róla?

| Mobile | RSS

Stop Soros: Orbán “megadóztatja-e” az EU-s pénzeket is, vagy letett róla?

Stop Soros: Orbán “megadóztatja-e” az EU-s pénzeket is, vagy letett róla?

Orbán Viktor korábban arról beszélt minisztereinek, hogy a Stop Soros-javaslat szigorításakor azt is mérlegelni kellene, hogy az uniós forrásokra is kivessék-e a tervezett 25 százalékos illetéket, ha a pénz az illegális bevándorlást támogató “Soros-szervezetekhez” megy. De nincs döntés erről – mondták kormányzati források az atv.hu-nak.
Stop Soros: Orbán “megadóztatja-e” az EU-s pénzeket is, vagy letett róla?

A miniszterelnök már ma, negyedik kormányának hivatalos megalakulása után kiadja a feladatot a minisztereinek, hogy készítsék el javaslataikat a Stop Soros szigorítására, illetve a tervezett, kötelező kvóta-ellenes alkotmánymódosítás elmélyítésére.

Ami az illegális bevándorlást segítő civil szervezetek büntetését illeti: kormányzati források azt mondták az atv.hu-nak, hogy Orbán Viktor, amikor a szigorítás szóba került, korábban azt is mérlegelésre ajánlotta, hogy az uniós forrásokra is kivessék-e a tervezett 25 százalékos illetéket, ha a pénz az illegális bevándorlást támogató “Soros-szervezetekhez” megy.

Hiszen az illegális migráció ellenes küzdelemben nincs értelme megkülönböztetni, hogy „Soros György adja-e a pénzt, vagy más forrásból érkezik. Nincs döntés a kérdésben. Azt viszont meg kell vizsgálni, nem ellentétes-e az uniós joggal EU-pénzekre illetéket kivetni” – mondta forrásunk.

Rogán Antal, a kabinetminiszteri poszt várományosa jelentette be a hét elején, hogy szigorítani fogják a Stop Sorost, a választásokon megszerzett 133 mandátummal a Fidesz és a KDNP kétharmados támogatást igénylő bármilyen változtatatást meg tud szavazni a parlamentben az ellenzék támogatása nélkül. Hogy a mostani, már a parlament előtt lévő javaslat mely pontján szigorítanak, azt sem Rogán Antal, sem Gulyás Gergely nem árulta el. A kormányoldalon arra emlékeztettek, hogy számos szigorító elképzelés/ötlet érkezett még a választások előtt a Stop Soroshoz.

Olyan észrevételek például, hogy a törvényjavaslatban szereplő 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek. De volt, aki azt látta volna jónak, hogy a Büntető Törvénykönyvet is szigorítsák, illetve volt olyan javaslat is, hogy az érintett “Soros-szervezetek”, vagy csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát. Mindamellett pedig, aki illegális migránsokat támogató tevékenységet folytat – például kampányol mellettük, jogi segítséget nyújt nekik –, azokat a szervezeteket “idegen ügynökségként” tartsák nyilván.

Forrásunk azt is fontosnak nevezte, hogy szigorítják-e azt a passzusát a Stop Sorosnak, hogy az “érintettek” nem mehetnek sem a schengeni határhoz egy bizonyos távolságra, sem a magyar repülőterekre, mert az is a schengeni határnak minősül. A Nyílt Társadalom Alapítvány nem várja meg a Stop Soros szigorítását, már a hét elején bejelentették, hogy Budapestről Berlinbe költöznek a „nyomasztó politikai légkör” miatt.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |