< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP

| Mobile | RSS

Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP

2018. május 23. | hozzászólás | Közélet

Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP

Az MSZP tudta nélkül egyeztetett a Liberális Pártnak nyújtandó 60 millió forintos támogatásról.

Az InfoRádió Aréna című műsorában kedden arról beszélt Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője, hogy pártja fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula volt pártelnök ellen, mivel Molnár jelentősen túllépte hatáskörét, mikor a Liberálisokkal 60 millió forintos juttatásról egyezkedett.

Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP

Molnár Gyula a választás éjszakáján

Fotó, címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

Tóth elmondta, a Párbeszéd frakciójából kilépő liberális párti Bősz Anettnek vissza kellene adnia mandátumát az MSZP-Párbeszéd pártszövetségnek.

Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP

Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető és Karácsony Gergely, a Párbeszéd párt elnöke

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tóth hozzátette, Bősz a parlament gazdasági bizottságának alelnöki posztját kapta, erről a Párbeszéd-frakciónak kell döntenie, hogy megtarthatja, vagy átadják a frakcióba beülő független képviselő Mellár Tamás közgazdász egyetemi professzornak.

Azt gondolom, hogy minőségi változás lesz, hiszen Mellár Tamás elismert közgazdászként, a Magyar Tudományos Akadémia tagjaként fajsúlyos alelnöke lesz ennek a bizottságnak, és igen komoly ellenzéki kritikákat fog megfogalmazni

– nyilatkozta Tóth.

A szocialista frakcióvezető a műsorban elmondta,  „hosszú távú kötelezettségvállalásra csak akkor jogosult az elnök, ha az elnökség ezt támogatja és elfogadja”. „Miután ilyen elnökségi döntés nem volt, így a volt pártelnök hatáskörét túllépve járt el ebben az ügyben, az MSZP pedig nem tudta vállalni ennek a kötelezettségét”.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |