< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Fogynak a civilek, mióta a Fidesz kormányoz///. Civis estão encolhendo desde que o Fidesz governou

| Mobile | RSS

Fogynak a civilek, mióta a Fidesz kormányoz///. Civis estão encolhendo desde que o Fidesz governou

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Fogynak a civilek, mióta a Fidesz kormányoz

A második Orbán-kormány hivatalba lépése óta több mint 4 ezerrel csökkent a hazai civil szervezetek száma – írja a Népszava a KSH adatai alapján.

A rendszerváltástól hét évvel ezelőttig fokozatos bővülés jellemezte a civil szférát, 2011-ben az 1990-es 15 ezer helyett 65 ezer nonprofit egyesület volt bejegyezve Magyarországon. Akkor azonban valami megváltozott, és a szervezetek száma fogyni kezdett, 2016-ra már csak 61,6 ezer maradt belőlük.

A KSH vonatkozó kiadványa szerint a legtöbb nonprofit szervezet valamilyen hobbitevékenységhez, kultúrához, sporthoz, vagy oktatáshoz kapcsolódik, ezek teszik ki az összes egyesület nagyjából 60 százalékát. Politikai vagy jogvédő tevékenységet viszont a szervezetek elenyésző része (összesen mindössze 1,6 százaléka) végez.

A civil szektor egyébként összesen több mint 1600 milliárd forintos bevétel mellett működött 2016-ban, ebből a külföldről származó összeg – beleértve az uniós támogatásokat is – mindössze 118 milliárd forint volt. A Stop Soros néven ismertté vált törvénytervezet szigorított változata, amely a Btk.-t és az alkotmányt is módosítja majd, vélhetően tovább csökkenti majd a civilek számát, ugyanis célkeresztjében a jogvédő, menekültekkel foglalkozó egyesületek találhatók.

KAPCSOLÓDÓ
Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

Orbán Viktor a belvárosi idősek otthonában köszönte meg a választási győzelmet, ahol nyugdíjprémiumot ígért 2019-re is.

forrás:168 óra.hu

www.fecsego.eu logo internacional portal de notícias

Civis estão encolhendo desde que o Fidesz governou

O segundo governo Orbán desde que tomou posse mais de quatro mil diminuição do número de organizações não governamentais nacionais – a voz do povo escreve com base em dados do Serviço de Estatística Central.

O regime, há sete anos, uma expansão gradual no setor civil, associação sem fins lucrativos foi registrado 65.000 em vez de 1.990-15000 em 2011 na Hungria. Mas então algo mudou e o número de organizações começou a perder peso, em 2016, apenas 61,6 mil delas.

De acordo com a publicação CSO da maior parte da organização sem fins lucrativos ligada a algum recreativo atividades, cultura, desporto ou a educação, eles representam cerca de 60 por cento de toda a associação. Ações políticas ou legais, no entanto, são realizadas por um pequeno número de organizações (no total, apenas 1,6%).

 

O sector das ONG tem trabalhado de qualquer maneira em 2016. Além de receita total de mais de HUF 1.600 bilhões, o que equivale a partir do estrangeiro – incluindo subsídios da UE – foi apenas HUF 118 bilhões. versão restrita do projeto de lei se tornaria conhecido como a linha de paragem, o que irá alterar o Código Penal ea Constituição é, presumivelmente, irá reduzir ainda mais o número de civis, que também combatem a mesma proteção legal, as organizações estão lidando com os refugiados.

RELACIONADOS

Mesmo antes das férias de verão, eles aceitam o Stop Soros
Viktor Orbán saudou a vitória eleitoral na casa de idosos do centro da cidade, onde prometeu um prémio de pensão para 2019.

Fonte: 168 órája.hu

Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |