< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán szerint nem tartozik a szabadsághoz, hogy a háza előtt tüntessenek

| Mobile | RSS

Orbán szerint nem tartozik a szabadsághoz, hogy a háza előtt tüntessenek

Orbán szerint nem tartozik a szabadsághoz, hogy a háza előtt tüntessenek

“Nem tartozik a szabadsághoz”, hogy az otthonában zargassanak egy politikust, vagy bárki mást. Ezért is lesz alkotmányos alapjog az otthon védelme is – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktort az “otthon védelme” alkotmánymódosításról is kérdezték, amit Gulyás Gergely tegnap a Kormányinfón jelentett be. A műsorvezető felvetésére, hogy az otthon védelme a devizahitelesek lakásának a megvédésére vonatkozik-e vajon, Orbán Viktor nemmel felelt, mondván, arra már megalkottak más törvényeket. Most az alkotmánymódosítással mint “generális elvet” akarják kimondani, hogy ne lehessen zargatni otthon az embereket, mert mindenkinek szüksége van a nyugodt otthonra – mondta a miniszterelnök.

Utalt arra, hogy vele is előfordult már, hogy a háza előtt tüntetés volt. És lehet is tüntetni, de

“egy rendes országban” a véleménynyilvánításnak megvan a maga helye.

Nem tartozik a szabadsághoz, hogy ne lehessen otthon tartózkodni nyugodtan, és ez nem csak a politikusokat érinti, hanem bárkit, a szomszédokat is – fogalmazott a miniszterelnök.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Gulyás Gergely az Echo tv-ben azt mondta, az otthon védelme a gyülekezési törvényt is érinti.

Fellépnek a migráció szervezői ellen

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – idézi Orbán Viktor szavait az MTI.

Az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról pedig úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy a kormány családpolitikai akciótervet fog meghirdetni, amelyet megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. Alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |