< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a román embercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a román embercsempésszel szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a román embercsempésszel szemben

 

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly ősszel 28 illegális bevándorlót próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottat 2017. október 8. napján délután 2 órakor vonta ellenőrzés alá a rendőrség az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén. Az ellenőrzés során a vádlott által vezetett kistehergépkocsi rakterében a rendőrök 28 illegális bevándorlót, köztük magát irakinak, iráninak, illetőleg afgánnak valló személyt találtak. A raktérben tartózkodók egyike sem rendelkezett a jogellenes beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.

Vádlott a Magyarország területére történő belépését megelőzően egyezett meg Romániában ismeretlen embercsempészekkel abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében a migránsokat Nyugat-Európába szállítja. Ennek érdekében az ismeretlen megbízók az illegális bevándorlókat Temesváron összegyűjtötték, majd őket a vádlott autójába beszállítva Magyarország felé indultak. A román-magyar határt megelőzően a migránsok kiszálltak, majd a zöldhatáron keresztül Magyarország területére beléptek és az autópálya közelében ismételten visszaszálltak a vádlott által vezetett tehergépkocsiba.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

Szeged, 2018. május 29.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |