< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Nav / Blog article: 4 milliárddal tolta meg az állam Andy Vajna kaszinós bevételeit

| Mobile | RSS

4 milliárddal tolta meg az állam Andy Vajna kaszinós bevételeit

2018. június 6. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Nav

4 milliárddal tolta meg az állam Andy Vajna kaszinós bevételeit

Koncessziós díjak visszatérítésén keresztül 2017-ben több mint 4 milliárd forintot juttatott a kormány Andy Vajnának – számolta ki a 24.hu.

A kaszinótulajdonos filmbiztosnak tavaly vaskos bevétele származott a játéktermeiből, összesen 7,3 milliárd forintot kaszált koncesszióival szemben a 2016-os 5 milliárddal. Ez a bravúr azonban csak úgy jöhetett össze, hogy a profitot megtolta a baráti adóztatás, amit külön erre a Vajna által dominált szektorra találtak ki. A konstrukció lényege, hogy adott árbevétel fölött a koncessziós díjat le lehet vonni a játékadóból. Andy Vajna így vidéki kaszinónként bő száz, illetve a fővárosiak után megállapított közel 800 millió forintos díjat visszaigényelhette.

KAPCSOLÓDÓ
Andy Vajna 7,3 milliárdot kaszált idén a kaszinójával

Andy Vajna 7,3 milliárdot kaszált idén a kaszinójával

Sokat segít egy cégnek, ha mesterségesen megszüntetjük a versenyt körülötte.

Az összes Vajna-kaszinóra vetítve ez már jelentékeny összeg, 4,375 milliárd forintot tett ki 2017-ben a visszatérítés a 24 számításai szerint. Így a költségvetésbe a Vajna-érdekeltségekből áramló játékadó 2017-ben 27 millió forinttal kevesebb lett, mint az előző évben, 2,184 milliárd forint, a filmbiztos pedig több mint száz százalékkal növelte a kaszinózásból származó bevételeit egy olyan elméleti állapothoz képest, amelyben a koncessziós díj nem igényelhető vissza.

forrás:index.hu

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |