< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Olajmultik tárgyaltak a pápával

| Mobile | RSS

Olajmultik tárgyaltak a pápával

Olajmultik tárgyaltak a pápával

Az egyházfőnek másokkal is van közlendője. VINCENZO PINTO / AFP

Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt – mondta vasárnap Ferenc pápa a nagy olaj- és földgázipari vállalatoknak a Vatikánban összegyűlt vezetői előtt.

A katolikus egyházfő megállapította: a modern társadalomnak – az információ gyors és nagy mennyiségű áramlása, valamint a személyek és javak nagy fokú mozgása miatt – rengeteg energiára van szüksége. Ugyanakkor a Földön egymilliárd ember szenved energiahiányban – tette hozzá.

A pápa állást foglalt a tiszta energia mellett, és felhívta a figyelmet a környezeti egyensúlytalanságokra, amelyek az emberiség nagy családját veszélyeztethetik a jövőben.

Kifejtette: mindazok, akik találékonyságukkal és szakmai hozzáértésükkel képesek voltak sokak életminőségének a javítását szolgáló újításokra, remélhetőleg ezt a tehetségüket a jövőben is kamatoztatni fogják, hogy segítsenek megoldani mai világunk két legtörékenyebb helyzetét, a szegényekét és a környezetét. A pápa felszólította a jelenlévőket: alkossák ők annak a vezetői csoportnak a “magját”, amely a globális energetikai átmenet során tekintettel lesz a Föld minden népének, a jövő nemzedékeinek, az állat- és növényvilág minden fajának, az ökoszisztémáknak a szempontjaira.

fecsego.eu/népszava online.hu

Leave a Reply 43 megnézve, 1 alkalommal mai nap |