< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Sajtómeghívó/A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. és az Optim Catering Kft. tisztelettel meghívja Önt a Szeri Bivaly Gasztronómiai Napra.

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó/A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. és az Optim Catering Kft. tisztelettel meghívja Önt a Szeri Bivaly Gasztronómiai Napra.

2018. június 11. | hozzászólás | Kultúra

MEGHÍVÓ

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. és az Optim Catering Kft. tisztelettel meghívja Önt a Szeri Bivaly Gasztronómiai Napra.

Időpont:              2018. június 13., szerda, 10:00-tól

Helyszín:             Szeri Csárda, Ópusztaszer, Pusztaszeri major tanya 111.

 

A rendezvény célja, hogy a vendéglátásban dolgozó szakemberek (séfek, szakácsok, étteremvezetők és étteremtulajdonosok) körében népszerűsítsük kevésbé ismert őshonos háziállatunkat, a házi bivalyt, annak húsát és a belőle készíthető ételeket.

Program:

10:00 Dr. Rácz András, az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárának köszöntője

10:10 Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatójának a köszöntője

10:15 Tajti László, KNPI Területkezelési igazgatóhelyettesének előadása: A házi bivaly jellemzői és szerepe a kiskunsági vizes élőhelyek kezelésében

10:30 Zsurka Péter, a Szeri Csárda csárdagazdájának ételbemutatója: házi bivaly húsából készült ételek főzési technikái az előkészítéstől a tálalásig

11:30 ételkóstoló

12:30 Bivalynéző túra Bakson és Pusztaszeren (autós kirándulás, kb. 2 órát vesz igénybe)

 

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a kissmonika@knp.hu email címen vagy a +36 70 669 5579-es telefonszámon 2018. június 12-ig.

 

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |