< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős édesanyját bántalmazó szentesi férfival szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős édesanyját bántalmazó szentesi férfival szemben

   CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

            Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés az idős édesanyját bántalmazó szentesi férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki a közel 80 éves édesanyjának okozott életveszélyes sérüléseket.

A vádirat szerint a sértett egyedül lakott szentesi lakásában, amikor is tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. A sértett természetes okú megbetegedései miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült, majd tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. A sértett ellátásában szociális gondozó is segített a vádlottnak, aki ebben az időszakban is rendszeres italozó életmódot folytatott. A vádlott rendszeresen szidta édesanyját, valamint nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes sértettel állandóan foglalkozni kell. Emiatt a vádlott 2017. szeptember és október hónapjaiban ittas állapotban, több alkalommal az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő sértettet ököllel testszerte megütötte. Az ütések többsége a sértett fejét érte, aki a vádlottól való félelmében a gondozónak nem merte elmondani kezdetben a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.

 

A szociális gondozó 2017. október 20. napján azonban már olyan sérüléseket látott a sértett arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő sértettet sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018. év februárjáig kórházban kezelték.

 

A vádlott időben elhúzódó, több hetes bántalmazásai miatt a sértett a fején, a kezein, valamint a felsőtestén többszörös, köztük 8 napon belül gyógyuló, 8 napon túl gyógyuló, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

 

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

 

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

Szeged, 2018. június 13.  

 

 

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |