< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Alázás a nyitómeccsen: Nagyon elverték az oroszok a szaúdiakat

| Mobile | RSS

Alázás a nyitómeccsen: Nagyon elverték az oroszok a szaúdiakat

2018. június 15. | hozzászólás | Sport

Alázás a nyitómeccsen: Nagyon elverték az oroszok a szaúdiakat

Az oroszországi világbajnokság nyitómeccsén a végig fölényben futballozó orosz válogatott 5-0-ra legyőzte a harmatgyenge szaúdi válogatottat.

Alázás a nyitómeccsen: Nagyon elverték az oroszok a szaúdiakat

Fotó: Reuters

A házigazda orosz válogatott a szaúdiak felett aratott sima, 5-0-s győzelmével rajtolt el a XXI. labdarúgó-világbajnokság csütörtökön.


Az első perctől kezdve az oroszok futballoztak mezőnyfölényben,

de ők is pontatlanul játszottak. Az első gólra viszont így sem kellett sokat várni, mert egy beadást követően Gazinszkij fejelt a hálóba. A szaúdiak ezt követően sem tudtak újítani, a hazaiak 16-osa előtt rendre elfogyott a tudományuk. Az orosz csapat gyorsasági fölényét kihasználva próbált az ázsiai együttes védelme mögé kerülni, ami többször sikerült is, de a végén rendre belehibáztak az akcióba. A félidő vége előtt viszont egy hasonló gyors ellenakció végén, mégis sikerült megdupláznia az előnyt a Dzagojev sérülése miatt csereként beállt Cserisev szép megmozdulása révén – írja összefoglalójában az MTI.

A folytatásban sem változott a játék képe: az oroszok irányítottak, a szaúdiak pedig semmiféle veszélyt nem jelentettek. Többnyire így eseménytelen mezőnyjátékkal telt az idő a szaúdiak térfelén, mígnem beállása után egy perccel gólt fejelt Dzjuba, aki ezzel végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a szaúdi gárda hitehagyottan, az orosz pedig kényelmesen játszott, utóbbi a hosszabbításban így is megadta a kegyelemdöfést, ráadásul duplán: előbb Cserisev lőtt külsővel gyönyörű gólt, majd Golovin csavart szabadrúgásból a hálóba.

A hazai csapat sikere azt jelenti, hogy a rendező ország nemzeti együttesei továbbra is veretlenek a nyitómérkőzéseken, eddig három győzelmük mellett háromszor döntetlen született. Az oroszok hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatukat szakították meg.A hazai csapat sikere azt jelenti, hogy a rendező ország nemzeti együttesei továbbra is veretlenek a nyitómérkőzéseken, eddig három győzelmük mellett háromszor döntetlen született. Az oroszok hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatukat szakították meg.putyin az ötödik gól utánPutyin az ötödik gól után

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:

Oroszország – Szaúd-Arábia 5-0 (2-0)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, v.: Nestor Pitana (argentin)

gólszerzők: Gazinszkij (12.), Cserisev (43., 91.), Dzjuba (71.), Golovin (94.)

sárga lap: Golovin (88.), illetve al-Dzsasszim (93.)

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |