< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szép új világ! Kijárási tilalom Budapesten….

| Mobile | RSS

Szép új világ! Kijárási tilalom Budapesten….

2018. június 16. | hozzászólás | Közélet

Szép új világ! Kijárási tilalom Budapesten….

hinta

Érthető, hogy megváltozott a világ és egyre több a veszély, ami a tizenévesekre leselkedik egy nagyvárosban, de az ilyen helyzeteket soha nem a központi tiltás hivatott megoldani. 

Kijárási tilalom?

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet illetékeseinek az az ötletük támadt, hogy a szünidő közeledtével közleményben tiltják be a kijárást a nap 24 órájában a 12 év alatti gyerekeknek. Ez azt jelenti, – ha betűhívén akarná valaki betartani a rendelkezést – hogy amíg el nem fújta a szóban forgó kisded a 12 gyertyát a szülinapi tortáján, addig nem viheti le sétálni a család kedvenc kutyáját, nem szaladhat le a játszótérre, – miért is tenné, hiszen a rendelet értelmében úgysem lesz ott senki – nem mehet át ebédelni a nagyihoz és nem ugorhat le a kisboltba, ha megéhezik és otthon elfogyott a fogára való.

A közlemény szerint:

12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!

forrás: városi kurir

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |