Négy éve Costa Rica sorra hozta a meglepetéseket, most egyelőre nem jött össze, bár nagyon szoros meccset játszottak a szerbekkel.

Focinyár 2018

Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

Friss cikkek a témában

A világbajnokság negyedik napjának nyitómeccse az E-csoport bemutatkozását hozta. A két “gyengébb” kezdett Szamarában: Costa Rica és Szerbia. Szoros meccsre számított mindenki, és végül így is lett, a labdabirtoklás például 50-50 százalék volt. A meccs amúgy tempósan indult, aztán többnyire a két tizenhatos közt zakatoló, belemenésekkel is tarkított játékot hozott.

Costa
Galériáért kattintson a képre!
© AFP / Fabrice Coffrini

Végül a balkáni válogatott egyetlen góllal nyert, Kolarov csapatkapitány az 56. percben lőtt gólt Costa Rica talán legjobbjának, Keylor Navasnak, a Real Madrid kapusának. De a szerbeknek amúgy is több helyzetük volt, megérdemelten nyertek.

A feszültségre jellemző, hogy a hosszabbításban Costa Rica kispadján ülők akadályoztak meg egy szerb bedobást, ebből pedig nyomban szolid dulakodás bontakozott ki, kétségbeesetten kalimpáló bírókkal, akik valahogy rendet akartak rakni. Costa Rica egyébként a 95. percben lőtt egy gól, de hát les volt, az ilyen nem számít.

fecsego.eu/hvg hírlevél