Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétségbeesetten, ám igazi elképzelés és átütő erő nélkül rohamoztak a németek, miután a világbajnokság F-csoportjának nyitómeccsén hátrányba kerültek. De hiába, 1-0-ra kikaptak.

Focinyár 2018

Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

Friss cikkek a témában

Mintha nem hitte volna el a német válogatott a mexikóiak elleni meccs elején, hogy ellenfeleik támadni fognak. Aztán másfél percen belül majdnem kétszer kaptak gólt, de ekkor még megúszták. A világbajnokok azonban nem tudtak belelendülni, noha Mexikó nem lassított. Olyannnyira nem, hogy Lozano a 35. percben megszerezte a vezetést is nekik.

Németország-Mexikó
Képgalériáért kattintson a képre!
© AFP / Francisco Leong

Innen kezdve Németország nekiesett ellenfelének, de valahogy semmi sem jött össze. A legnagyobb esélyük akkor volt, amikor Kroos szabadrúgását a mexikói kapus kapufára tolta. A támadások egyébként nehézkesek voltak, hiányzott az igazi elképzelés. Aki kicsit is helyzetbe került, rárúgta a labdát, de azt vagy blokkolták, vagy kapu mellé ment, vagy ha egyik sem, ott volt Ochoa és védett.

A mexikóiak a 90. percben megúsztak még egy kapufát, és végül 1-0-ra nyertek. Ennek pedig az lehet az egyik következménye, hogy a németek csak másodikok lesznek a csoportban, akkor pedig a legjobb 16 között a brazilokkal találkozhatnak.

fecsego.eu/hvg hírlevél